Власта Велисављевић: Замислите, најстарији сам у екипи

В. СТРУГАР

21. 08. 2019. у 17:00

Власта Велисављевић: Замислите, најстарији сам у екипи

Власта Велисављевић / Фото Ж. Кнежевић

Познати глумац (93) снима без предаха, а од јесени се враћа на позоришну сцену. Планира да се до другара, на рођендан, провоза новим ауто-путем

ЧИТАМ редовно "Новости" и баш се радујем успеху "Балканског шпијуна" у Дубровнику, помало им и завидим. Сад се спремам на кратак одмор. Хоћу да видим нови део овог ауто-пута - каже, чило и радознало Власта Велисављевић (93) док пакује ствари и креће пут Љига.

Омиљеног глумца, и међу публиком и међу колегама, ништа не може да спречи да седне за волан, па ни недавни пех када му је пукла гума између два тунела.

- Враћао сам се са Златара, чекао сам под усијаном "звездом" помоћ на путу, богами бар сат времена. И сад се плашим врућине, али хоћу да путујем. Пријатељ ми живи у близини Љига, а ја лепо кренем узбрдо, поред кафане "Два брата", и зачас стигнем. Идем да му честитам рођендан. Страх ме само да ме не задрже у шуми. Не знам да ли тамо још има четника или партизана - као увек, спреман је на шалу Власта Велисављевић.

Одмор ће, како нам открива, бити кратак јер има пуне руке посла! Снима серију "Швиндлери" (у режији Мирослава Лекића, по тексту Ђорђа Милосављевића) и с нама дели утиске:

- Прича је, чини ми се, негде на трагу Сремчевог "Поп Ћире и поп Спире", прилагођена савременом добу. Сви говоре са "дужинама", лалински. Али, главни јунаци нису попови: један је берберин, други трговац у покушају. Ја сам ту нека врста арбитра. Велика је серија, одлично написана. Има свега, много је добрих глумаца и хумора. Посебно ми се допада Милан Гверо. Игра "сандучара" који насред трга проводи време и преноси поруке. Иначе, могу да вам откријем и једну веома интересантну ствар. Десило се, сасвим случајно, да сам у овој екипи најстарији - шеретски додаје популарни глумац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Власта Велисављевић: У 91. упознајем Србију!

У међувремену, Срђан Драгојевић му је понудио малу улогу у новом филму. Од јесени, опет ћемо га гледати у представи "Уображени болесник" Југословенског драмског позоришта и "Госпођи министарки" на сцени "Бошка Бухе". На питање хоћемо ли га у новој сезони видети и у некој новој улози, одговара:

- Нешто ме не траже много. Не знам. Кад раде представу рачунају на добру поделу, редитеља, па ваљда и на моје године...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -НЕДЕЉА ПРОЂЕ... Власта Велисављевић: Још помало додајем гас Са Гораном Јевтићем у "Госпођи министарки"
УМЕРЕН У СВЕМУ

- ПОСЕБНО су ми драге две награде: за филм "Мала ноћна музика" Дејана Зечевића и представу "Сумњиво лице", у режији Јагоша Марковића. Ипак, као изузетан тренутак памтим када смо се Оливера Марковић, Пепи Лаковић и ја, другари са исте класе, нашли први пут у истом кадру. Било је то у серији "Бољи живот" - присетио се Велисављевић. - Увек сам, у најситнијем детаљу, користио тренутке радости у животу. Па и када је о глуми реч. Никада нисам по сваку цену желео неку улогу. Целог живота трудио сам се да останем умерен.

РЕКОРДЕР

КАРИЈЕРА нашег саговорника пуна је различитих рекорда, а међу њима посебно место припада култној "Буби у уху". Фејдоов водвиљ била је дипломска представа Љубише Ристића, која се на сцени ЈДП одржала четири и по деценије. Изведена је више од хиљаду шестсто пута. Глумци су долазили и одлазили, али је представу одржала легендарна четворка: Никола Симић, Бранка Петрић, Рада Ђуричин и, наравно, Власта Велисављевић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Jugoslava Pravdic

22.08.2019. 04:05

Hvala za Vaš predan rad. Zadovoljstvo Vas je gledati i slušati u Vašem majstorstvu.