ТИШИНА гробља манастира Рајиновац, монашки гробови и једна свежа хумка прекривена венцима и "сузама" од белих ружа поред које гори свећа. На гробу крст на ком пише "Гордан Михић 1938 - 2019"...

Сценариста, писац, професор београдског Факултета драмских уметности Гордан Михић сахрањен је у понедељак на гробљу манастира Рајиновац у Бегаљици код Гроцке. До вечне куће, великана југословенске и српске кинематографије, испратили су супруга Вера Чукић, ћерка Ивана Михић и неколико најближих рођака и пријатеља. Опело је служио отац Стефан, духовник ове велике српске светиње.

- Последња жеља господина Михића била је да буде сахрањен на гробљу код нашег манастира. То је благословио Његова светост патријарх српски господин Иринеј и сахрана је обављена како наша вера то налаже и у присуству покојникових најмилијих - рекао је за "Новости" отац Стефан.

Будући да се на манастирским гробљима поред великих светиња, световна лица сахрањују само у случају ако су велики добротвори цркава и манастира, питали смо оца Стефана да ли је и Гордан Михић један од њих?


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕМИР КУСТУРИЦА НА ВЕСТ О СМРТИ ВЕЛИКОГ СЦЕНАРИСТЕ: Гордан Михић је био наш филмски Антон Павлович Чехов!

- Заслужан је по свему што је учинио за културу и просвећеност народа, од Херцеговине до Шумадије и диљем света, да почива украј ове наше светиње - одговорио нам је отац Стефан.


Житељи кућа у близини манастира Рајиновац су нам рекли да нису били изненађени вешћу да је један од највећих и најзначајнијих српских сценариста пожелео да почива у бегаљичкој светињи.

- Има више од 20 година откако сам Гордана Михића и Веру Чукић први пут видео да долазе у манастир - каже нам један од мештана. - Од тада сам их често виђао да долазе, пале свеће, разговарају са игуманијом, монахињама и оцем Стефаном. Већ дуго имају викендицу у Брестовику. Ту су, како се причало, пронашли свој мир. Гордан, ето, сада почива у миру ове наше светиње. Великан је. Заслужио је.