Кристијан Скот и Малина Моје поручују: Будите своји, изборите се за своје место

Д. АЛИХОЏИЋ

петак, 09. 08. 2019. у 22:17

Кристијан Скот и Малина Моје поручују: Будите своји, изборите се за своје место

Малина Моје

Амерички џезер представио необичну трубу коју је сам дизајнирао, једна од десет најбољих гитариста свих времена, признаје да је најважнији преокрет у њеној каријери био тренутак када је одлучила да буде своја

РОЂЕЊЕ у колевци џеза, Њу Орлеансу, и то у музичкој породици, јасно је предодредило његов позив и музику којом ће се бавити. Један од најпознатијих млађих џез музичара Кристијан Скот, који ће наступити друге фестивалске вечери на "Нишвилу", на конференцији за новинаре представио је и специјалну трубу коју је дизајнирао за компанију "Адамс инструментс".

- Само на први поглед је лакше то што потичем из музичке породице. У суштини, сви се морамо изборити за своје место. Мени је драго што сам имао од кога да учим и што је имао ко да ми пренесе своје искуство - каже Скот, чији је ујак, саксофониста Доналд Харисон, пре десетак година такође наступао на "Нишвилу".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јубиларни Нишвил: Повратак чистом џезу

Скот је освојио неколико најпозантијих светских музичких награда, објавио је 12 албума након што је дипломирао на Беркли џез академији, али је најпоноснији на своје "чедо", трубу коју је сам дизајнирао.

- Да бисте разумели зашто сам најпоноснији, морате упоредити звук обичне и моје трубе - казао је Скот, и пред новинарима демонстрирао како изгледа та разлика. Публика на "Нишвилу" такође ће моћи да ужива у Скотовом музицирању на специјалној труби.

Малину Моје је магазин "Гитар плејер" сврстао међу десет најбољих гитариста свих времена, а она сама признаје да је најважнији преокрет у њеној каријери био тренутак када је одлучила да буде своја.

Кристијан Скот

- Упорно сам покушавала да звучим као други, а то је немогуће. Међутим, то не треба да вас обесхрабри, јер никада нећете успети да неког у потпуности ископирате. Зато градите свој стил и то ће се људима допасти - признала је ова леворука гитаристкиња, која није крила своје узбуђење што ће наступити на "Нишвилу".

- Била сам пресрећна када сам добила позив, јер знам да је ово велики фестивал. Пре неколико година је наступала Џос Стоун, што је одлична препорука да се одлучим да дођем и ја - каже Малина.


СТИЖЕ РЕГЕ БЕНД

После отказивања Џоа Мерса Марлија, Хораса Ендија и немогућности ангажовања састава Моргана Херитаге, Нишвил фестивал је, као "четврту срећу", успео да, буквално у последњем тренутку, организује наступ састава Israel Vibration and Roots Radics. Ова група са Јамајке наступиће друге фестивалске вечери.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације