ЗАВРШЕН СЕДМИ КУСТЕНДОРФ КЛАСИК: Талентима матрјошке и аплаузи

Танјуг

петак, 12. 07. 2019. у 21:44

ЗАВРШЕН СЕДМИ КУСТЕНДОРФ КЛАСИК: Талентима матрјошке и аплаузи

Фото Н.Јанковић

Завршено седмо издање међународног фестивала "Кустендорф класик" у Мокрој Гори.Укупно шест награда музичарима из Русије, Белорусије и Републике Српске

Доделом фестивалских награда најталентованијим младим музичарима, ученицима и студентима из Србије, Републике Српске, Русије и Белорусије, завршен је седми "Кустендорф класик" фестивал у Мокрој Гори, одржан под покровитељством "Гаспром њефта", уз медијску подршку "Вечерњих новости".

Признања су додељена у две старосне категорије. У групи од 18 до 25 година, Златна, Сребрна и Бронзана матрјошка нашле су се у рукама хармоникаша Михаила Живојиновића (хармоника, РС), Анастасје Михновец (сопран, Белорусија) и Ане Савкине (виолина, Русија) . У категорији од 13 до 17 година награде су заслужили: Валериј Макаров (тенор, Русија), Александар Тјан (флаута, Русија) и Мирослав Батаљонок (кларинет, Белорусија).

- Мислим да је прошло више од двадесет "Кустендорфа" различитих врста, на којима се смењују они који су додирнули небо и они који пружају руке да га дотакну. Надам се да ће у будућности музички "Кустендорф класик" још расти, да ћемо имати још више музичара из светског врха и више студената - рекао је Емир Кустурица, затварајући фестивал - На крају сваког фестивала, када видим иза себе млада лица, на памет ми падне једна "алан - фордовска" реченица: Данас сам одлучио да живим свој живот до краја. Посебну захвалност дугујемо људима који овај фестивал живе током целе године и припремају га, а то су уз "Гаспром њефт", моја породица и породица Спаравало.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОЧЕО КУСТЕНДОРФ КЛАСИК: Башмет на отварању свирао - Тесли у частНакон свечаности, концерт су одржали виолончелиста Нарек Ахназариан, баритон Ефим Заваљњи, Јужносахалински симфонијски оркестар под вођством маестра Тиграна Хакназаријана и Крагујевачко певачко друштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације