ЛЕПА као Афродита, мудра као Атина, бржа од Хермеса и јача од Херкула, речју Чудесна жена. Одрасла на скривеном Рајском острву као принцеза Амазонки Дијана, постала је борац за мир и оснивач "Лиге правде". Чак два дела из бестселер серијала "Ди-Си комикс" стрип-романа "Земља један", о једном од омиљених и најзначајнијих суперхероја, налазе се од среде на "летећем старту" у стрипарници "Чаробне књиге".

Од сјајног приповедача Гранта Морисона и из пера Јаника Пакета долази најпровокативнија сага о пореклу Чудесне жене.

Први део испреда причу о цивилизацији Амазонки с Рајског острва, која миленијумима цвета далеко од света мушке доминације. Међутим, принцеза Амазонки Дијана није задовољна тим изолованим животом. Она зна да овај свет има да понуди много више и жели да га истражи, али у томе је осујећује њена заштитнички настројена мајка Хиполита.

Дијани се указује прилика за бекство кад се на њихове обале сруши први мушкарац којег је икад угледала, пилот Америчког ратног ваздухопловства Стив Тревор. Док његов живот виси о концу, Дијана одлази у вазда забрањени свет мушкараца. Амазонке крећу у потеру за њом и у ланцима је враћају на Рајско острво, где ће јој судити за кршење најстаријег закона: нема заласка у свет који се огрешио о њих.

Прочитајте још - Звезда филма Чудесна жена против Нетањахуовог става о јеврејској држави

У наставку, после судбоносног сусрета са пилотом Стивом Тревором, амазонска ратница спремна је за све са чим може да се сусретне у свету мушкараца. Али да ли је свет спреман за Чудесну жену? Америчка влада, обузета неслогом и сукобима који су Дијани сасвим страни, сматра је опасном по друштво. Читаоци ће моћи да сазнају како ће Чудесна жена спровести своју мисију ширења мира и љубави у свету који не може да изађе на крај са самим собом.

Иако је ова верзија потпуно модерна, истовремено је безвремена јер достојно представља моћ и храброст најсилније шампионке Рајског острва.