ДОК се над Флоридом надвија ураган пете категорије, чија олујна јачина подиже ниво воде, млада жена са повређеним оцем остаје заробљена у поплављеној породичној кући. Времена за бег од застрашујућег урагана све је мање, али то постаје најмањи проблем јер се у води налазе крволочни алигатори.

Завршницу узбудљивог заплета публика ће већ од четвртка моћи да сазна јер нам у биоскопе стиже филм "Плен" Александра Аје. Овај акциони хорор, у продукцији чувене куће "Парамаунт пикчерс", сниман је током прошле године у српској престоници, у студију у Луци Београд. Аја је заједно са Мајклом Расмусеном написао и сценарио, ангажовао је и легенду хорор жанра Сема Раимија као продуцента, а део филмске екипе чинили су и наши уметници. Међу сарадницима на сценографији, нашао се и Драган Капларевић.

Прочитајте још - Зашто волимо хорор филмове

- У базену дужем од 70 метара, у којем смо снимали екстеријер градића, било је више од 3,5 милиона литара воде и кретање кроз сет је било изузетно тешко - каже, за "Новости", Капларевић. - Да не спомињем померање потопљених елемената сценографије, попут аутомобила и десетина тона елемената декора. Праве алигаторе, наравно, нисмо имали, а мислим да би тако нешто у води било немогуће контролисати. Коришћене су механичке макете животиња које је обезбедила канадска компанија специјализована за специјалне ефекте те врсте.


ХОЛИВУДСКЕ ЗВЕЗДЕ

ГЛАВНУ јунакињу Хејли Келер игра Каја Скоделарио, која је нашој публици позната из филмског СФ серијала "Лавиринт" и последњег наставка "Пирата са Кариба". Њеног оца Дејва игра Бери Пепер, познат по улогама у хит филмовима "Спасавање редова Рајана" и "Зелена миља".