Лечите срце, забавите разум

С. Греговић

04. 07. 2019. у 06:28

Лечите срце, забавите разум

На отварању "Биг бенд РТС" у част Николи Миму Митровићу, Фото О. Радошевић

Наступом џез оркестра РТС вечерас у Будви почиње престижни фестивал, 33. "Град театар"

НАПРЕСТИЖНИЈИ фестивал на југу Јадрана, "Град театар", који се одвија под мотом "Лијечити срце, забављајући разум" почиње вечерас у Будви. Мултимедијални, интернационални "Град театар", који представља синтезу позоришта, књижевности, сликарства и музике, 33. по реду, свечано ће бити отворен наступом "Биг бенда РТС", који ће представити ЦД у издању "Града театра" под називом "Мимо од Будве". Посвећен је једном од најпознатијих југословенских џез музичара Николи Миму Митровићу.

Будвански фестивал, који ће трајати од 4. јула до 30. августа, бавиће се позориштем у времену грубости, односно како волети театар у свету без милости, љубави и наде. Критичар Бојан Муњин, који је већ другу годину селектор гостујућих представа, за Будване и њихове госте одабрао је "Хинкеман" и "Баханткиње" у режији Игора Вука Торбице, Blue Moon, чији је редитељ Борис Лијешевић, "О мишевима и људима", који је на сцену поставио Дино Мустафић.

Прочитајте још - ЈОВАН МАЉОКОВИЋ: На младима џез остаје

У селекцији су и "Дјевојчица са жицама" редитеља Марјана Нећака, "Капитал" Андраша Урбана, "Петријин венац" Бобана Скерлића, "Сјећаш ли се Доли Бел" Кокана Младеновића, "Режим љубави" Бојана Ђорђева. Ту су и представе - "Вентилатор", Јаке Иванца, Mister Buffo Ли Делонг, "Три зиме" Јасне Ђуричић, "Козоцид" Виде Огњеновић, "Сусрет" Нине Митровић, "Луда трава" Маргарите Младенове, "Крваве свадбе" Игора Вука Торбице.

СЕЛЕСТИНА

"ГРАД театар" припрема једну продукцију (у сарадњи са ЈДП), инсценацију романа Фернанда Рохаса "Селестина", у режији Милана Нешковића, а по адаптацији Маје Тодоровић. Играју Наташа Нинковић, Љубомир Бандовић, Никола Ракочевић, Емир Ћатовић, Марта Бјелица, Катарина Жутић, Никола Шурбановић, Анђелка Симић и Маја Стојановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације