ФИЛХАРМОНИЈА ОДЛАЖЕ КОНЦЕРТ: Вода победила Микија Мауса

Јл. Б.

субота, 29. 06. 2019. у 13:47

ФИЛХАРМОНИЈА ОДЛАЖЕ КОНЦЕРТ: Вода победила Микија Мауса

Натуп Филхармоније прошле године / Фото Ј. Бањанин

Поново одложен концерт Београдске филхармоније на Ушћу. Нови термин извођења “Дизнијеве Фантазије уживо” биће накнадно објављен
ДУГО очекивани концерт Београдске филхармоније на отвореном, најављен за 23. јун, па одложен за 30. јун, поново је отказан, овог пута из безбедносних разлога.

Обилна киша која је падала у четвртак увече натопила је земљиште, па терен није сигуран за публику, јер не може да носи бину тешку више десетина тона.

- Уместо “Дизнијеве Фантазије уживо”, једина могућа опција би била да организујемо рвање Мини Маус и Снежане у блату до колена. Шалу на страну, ово је једна од најтежих одлука коју смо морали да донесемо. И поред велике жеље не само 105 музичара, шефа-диригента Габријела Фелца и продукције Београдске филхармоније, већ и бројне публике, и најмањи ризик довољан је да будемо максимално одговорни и пронађемо нов термин - рекао је директор БГФ Иван Тасовац.

Било је предвиђено да на трећем филхармонијском пикнику на Ушћу публика ужива у пројекцијама Дизнијеве “Фантазије” из 1940. и “Фантазије 2000” уз оркестарско извођење чувених нумера класичне музике.


У познатој борби Микија Мауса и зачаране метле стари чаробњак разбио је чини и вода је нестала. У стварности тога нема, па је 27 литара кише по квадратном метру направило нови низ неприлика због којих ће Филхармонија потражити нови датум за концерт, који ће бити накнадно објављен.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mina

29.06.2019. 18:49

A da pronadjete drugo,zasticeno mesto? Jer ovo sa kisama ce se nazalost,nastaviti...