ПРВИ домаћи концептуални мјузикл "Пећина", у режији Јане Маричић, биће претпремијерно изведен у уторак вече, 25. јуна у 19 часова, а премијерно сутра од 20 часова, на сцени УК "Вук Стефановић Караџић", у оквиру овогодишњег Белефа. Мјузикл је део пројекта "Све у свему" композитора Ивана Илића, који је уједно диригент и аутор стихова. Дело критички промишља савремено друштво и ставља га у контекст Платонове алегорије Пећине. Прича прати двоје младих, насумично изабраних актера, који кроз низ перипетија и искушења откривају себе, своје место у друштву и један нови, паралелни свет реалности, доминације, конзумеризма и контроле.

Прочитајте још -ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ 28. "БЕЛЕФА": Повратак Шербеџије

Глумачки ансамбл чине Душица Новаковић, Иван Јевтовић, Никола Булатовић, Жарко Степанов, Јелена Илић, Александр Вучковић и Мина Совтић, а Христина Поповић се само као дигитални лик појављује на екрану. Кореографију, коју изводи седам студената Института за уметничку игру, осмислио је Владимир Чубрило.

Драматург и коаутор текста је Слободан Обрадовић, сценографију је дизајнирала Јасмина Холбус, костиме Ивана Томић, а видео-продукцију је уобличио Миомир Милић.