Просторије књижаре "Геца Кон" у Кнез Михаиловој улици, чији је власник "Просвета", поплављене су и оштећене током обилних падавина и невремена које је захватило Београд.

Потопљене су две велике просторије у сутерену у којима се налази антикварница, једина државна у Србији, приручни магацин за књиге и библиотека Просветиних издања, површине око 280 квадратних метара, рекао је Тањугу директор тог културног добра Драган Миленковић.

Он је апеловао на све надлежне институције да им помогну да се изборе са проблемом, који се није јавио први пут.

Према његовим речима, вода угрожава неколико хиљада књига које се налазе у том делу књижаре.

Миленковић је упозорио и да су оштећени носећи стубови објекта, који чини важну целину Кнез Михаилове улице.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ПОТОПЉЕНИ АУТОМОБИЛИ, ВОДА УЛАЗИ У ЗГРАДЕ: Погледајте какав хаос су оставиле падавине широм земље (ФОТО/ВИДЕО)

Вода је допрла да подрумских просторија Просвете преко позоришта "Бошко Буха", чија је позорница на простору који припада књижари, а према речима Миленковића, на неким местима је вода чак надирала из земље.

Директор је упутио апел за помоћ највишим државним и градским функционерима, као и Министарству привреде јер је ИП "Просвета" субјекат приватизације, пошто, како наводи, без помоћи државе и града "Просвета" није у стању сама да реши овај проблем.