НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ СОМБОР: Ковачевићева директорка

А. П.

уторак, 11. 06. 2019. у 06:30

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ СОМБОР: Ковачевићева директорка

Бојана Ковачевић Фото промо

Коначно разрешена вишемесечна криза. Уважене жеље ансамбла који је био против предложене Весне Паштровић

СКУПШТИНА Града Сомбора на седници у понедељак именовала је продуценткињу Бојану Ковачевић за директора Народног позоришта Сомбор која ће ову угледну кућу водити у наредне четири године.

Овим је разрешена двоипомесечна криза у Сомборском позоришту која је настала када је, крајем марта, град, као оснивач, за в.д. директора поставио Весну Паштровић, глумицу из Београда, јер је њеном претходнику Михајлу Несторовићу истекао мандат. Ансамбл Сомборског позоришта побунио се због довођења Паштровићеве јер, по њиховој оцени, "њене досадашње квалификације и кредибилитет ни најмање је не препоручују за ову одговорну и захтевну дужност", а у једном тренутку најављен је био и штрајк. После разговора са градоначелницом Душанком Голубовић, ансамбл је одустао од штрајка и расписан је конкурс на коме је изабрана Ковачевићева, која је била и предлог запослених.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У ПУБЛИЦИ ВИШЕ ОД ПОЛА ГРАДА: Народно позориште у Сомбору најбољи српски театар изван Београда

- Драго ми је да је све брзо завршено и да је спроведена конкурсна процедура. Поносна сам на ово позориште и овај ансамбл, на његову снагу и јединственост у људском и уметничком смислу. Сомборско позориште наставља свој пут, следи нам фестивал Позоришни маратон, учешће наших представа на летњим фестивалима и рад на новом пројекту - казала је, за "Новости", новоизабрана директорка Бојана Ковачевић.

Сомборско позориште слови за једну од најбољих позоришних кућа, о чему сведочи велики број признања у земљи и иностранству. Током кризе око избора директора овај ансамбл добијао је подршку из целог региона

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сомбор: Пола града чека пред благајном 

Ансамбл овог позоришта огласио се саопштењем, задовољан што је градска власт усвојила предлог запослених.

- Народно позориште Сомбор се овим путем захваљује свим колегама, публици и институцијама на брзој реакцији и великој подршци за коју сматрамо да је била пресудна у најважнијим моментима.

Народно позориште Сомбор,Фото Ј. Бекић

ПРАВИ КАНДИДАТ

ПО формалном образовању мастер социолог, новоизабрана директорка Бојана Ковачевић последњих седам година у Сомборском позоришту била је задужена претежно за област међународне сарадње. Како су раније наводили чланови ансамбла, од почетка њеног рада, ова кућа је учествовала на више позоришних фестивала у иностранству и региону, а остварене су и бројне сарадње у виду гостовања и размене представа. Позоришна јавност је претходних месеци недвосмислено пружала подршку Ковачевићој, као најбољем решењу за директора угледне куће.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)