ОРГАНИЗАТОРИ КРОКОДИЛ-а одлучили су да врате новац свима који су улазницу за прво вече фестивала купили само због француског писца Мишела Уелбека, и разочарани изостанком главне звезде напустили салу. Рефундација средстава ће се обавити у КРОКОДИЛ-овом Центру у Карађорђевој 43, 13. и 14. јуна од 10 до 20 сати.

Иако програм фестивала прошлог петка није званично отказан, те нема правног основа за рефундацију, тридесетак људи је већ током отварања фестивала очекивало да им новац за карте моментално буде враћен, што такође није било изводљиво.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА КРОКОДИЛ: Мишел Уелбек опет није стигао у Београд

- Жао нам је због свега што се десило, најпре због отказивања које је свакако највише погодило нас из КРОКОДИЛ-а - наглашава Милена Берић из организације фестивала. - Годину дана сам преговарала са Уелбеком, мерећи сваку реч, и тај човек је пристао да дође у Србију без динара хонорара, уз минималне услове. Испоштовали смо све најбоље праксе и жао ми је ако неко за то нема разумевања, а још више жалим што је због свега пао у сенку пребогат програм фестивала који је сјајно протекао, наступи Ласла Краснахоркаја, Георгија Господинова, тандема Басара - Јерговић.

КРОКОДИЛ ће, по њеним речима, размотрити и сопствене опције за повраћај новца уложеног у посебно обезбеђење, возача и остале услуге које подразумева ВИП третман "отказаног" госта.