ПАРИЗ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА „НОВОСТИ“

ИЗОСТАНАК великог француског писца Мишела Уелбека са књижевног фестивала КРОКОДИЛ у Београду изазвао је и значајно интересовање овдашњих медија. "Пари мач", информативна телевизија БФМ, "Паризјен", "Експрес", "Обсерватер", "Поен", "Фигаро" - само су неки од познатих француских електронских и штампаних медија који су на својој интернет-страници пренели дугачку агенцијску вест о догађају у ком је Уелбек одустао од пута у Београд због епизоде у авиону "Ер Србије".

Преносећи шта се догодило, медији истичу да је Уелбек истовремено разочарао своје многобројне љубитеље у Србији где се, како се наглашава, сматра дивом светске савремене литературе и где су преведена сва његова дела. Наводи се да авантура са мирисом бензина у авиону, лепом црнком, тридесетогодишњакињом која живо протестује и писцем који све то посматра, подсећа на "изговор достојан романа", како то у наслову истиче "Фигаро".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА КРОКОДИЛ: Мишел Уелбек опет није стигао у Београд

Француски медији наглашавају да између Париза и Београда постоје три авионске линије дневно и да је Уелбек, да је хтео, могао да стигне на време на фестивал, али да писац није желео да после свега настави пут.

ВАН ЈАВНОСТИ

У ФРАНЦУСКОЈ је Уелбек познат по томе што одбија контакте с медијима, не воли промоције, а интервјуе практично никоме не даје.