КОСТОЛАЦ – Концертом познатог глумца Радета Шербеџије и оркестра "Западни колодвор", у Археолошком парку "Виминацијум" 24. јуна почеће "Виминацијум фест – митови стари и нови", други по реду, на којем ће учествовати професионална позоришта из Србије и окружења.

Први ће 25. јуна наступити "Ulyssis teatar" са Бриона и Загребачко казалиште младих, представом "Бакхе", по тексту Еурипида и у режији Ленке Удовички. Наредног дана Државно мађарско позориште из Темишвара одиграће представу "Сонет 666" Виљема Шекспира, у режији Кокана Младеновића. Исти режисер имаће представу и наредне вечери - "На Дрини ћуприја" Ива Андрића, у извођењу Српског народног позоришта из Новог Сада.

Прочитајте још: Виминацијум фест: Митови стари и нови

Словенско нарадно гледалишче "Драма" из Љубљане 28. јуна извешће представу "Девојчица са жицама", у режији Марјана Нећака. Наредне вечери на програму је "М.И.Р.А" Битеф театра, чију режију потписује Андраш Урбан. Завршне вечери, 30. јуна, у част победника фестивала, глумачки ансамбли Народног позоришта из Приштине и Позоришта "Зоран Радмиловић" из Зајечара, извешће представу "Жене из Троје", по тексту Еурипида, у режији Небојше Брадића. Представе се играју од 21 сат, у амфитеатру, Лимес парку и комплексу Домус.

Позорница у Домусу - Фото: Археолошки парк Виминацијум

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ

У пратећем програму фестивала, који организују Археолошки парк "Виминацијум", Центар за културу и Град Пожаревац, одржаће се изложба слика на тему митова Данила Вуксановића и концерт џез акустик бенда Jazzanova.