Главни диригент Народног позоришта Дејан Савић данас је демантовао изјаву глумца тог позоришта Танасија Узуновића да је потписао било какав уговор о закупу просторија на четвртом спрату Народног позоришта.

"У једном броју медија, ових дана је пласирана нетачна и неистина информација о томе, да је са новим закупцем просторија на 4. спрату Народног позоришта уговор о закупу потписала претходна Управа, са мном на челу", навео је Савић у тексту демантија који је упућен медијима.

Како је навео, ова дезинформација пласирана је са изразито негативном конотацијом и зато ће, како каже, "заштиту од оваквих и сличних неоснованих и злонамерних напада потражити судским путем".

"Од овог случаја на даље, свако ко буде лажима и клеветама науспешно покушавао да сроза мој углед, имаће прилику да своје тврдње докаже на суду", навео је Савић.

Он подсећа да је прошло више од пола године како није на челу Народног позоришта, али тврди да је тамо још увек "многима главна тема, тако да ће се на овај начин стати на пут свима онима који узалудно покушавају да злоупотребе моје васпитање, љубазност и пристојност".

Београдски међи су пре два дана пренели вест о инциденту који се догодио у бифеу Народног позоришта пре неко вече, када је глумац Танасије Узуновић наводно ошамарио балерину Д. К.

Према наводима медија, Узуновић је говорећи о читавом случају поред осталог рекао и да је уговор о закупу Клуба с балерином Д. К. потписао бивши управник Дејан Савић.