О СВАЂИ у Народном позоришту, у којој је глумац Танасије Узуновић наводно ошамарио власницу бифеа, иначе бившу балерину, без престанка се прича два дана. Узуновић, међутим, каже, за "Новости", да он није крив, да је газдарицу само одгурнуо и да ће тужити све који су дали "нетачне и скандалозне изјаве".

Прочитајте још: ГЛУМАЦ УДАРИО ШАМАР БАЛЕРИНИ, РЕАГОВАЛА ПОЛИЦИЈА? Танасије Узуновић: Пијана ми се унела у лице и опсовала, а ја сам је гурнуо

- Дошао сам да одиграм представу "Пут у Дамаск". Стигао сам раније и свратио у такозвани клуб Народног позоришта. Горе су ме дочекале баханалије - испричао нам је Узуновић. - Славило се десет ангажмана балетских играча. Играли су полуголих задњица на столовима у мрачној атмосфери. Нисам обраћао пажњу на то, али ми је засметала страховита бука. Замолио сам да се утиша музика, да попијем кафу и да се спремим за представу. Нико ме није ни погледао и отишао сам.

Прочитајте још: Необични Београђани: Танасије Узуновић

Узуновић се после представе вратио у бифе, где је требало да се нађе са пријатељем.

- Затекао сам га испред улаза, рекао ми је да не може да уђе, да је другачије замишљао наш клуб и да ћемо се видети неки други пут - говори Узуновић. - Он је отишао, а ја сам ушао да сачекам ћерку и да идемо кући.

Узуновић је наручио безалкохолно пиво и изашао на терасу, али га је киша вратила у бифе.

- Поново сам их замолио да утишају музику - каже Узуновић. - Конобарица ми је рекла да о томе одлучује власница. Тада је она наишла и упитала ме у чему је проблем. Рекао сам да је бука неподношљива и да имам право као и други у Народном позоришту да после представе ту попијем пиће. "Знаш шта", обратила ми се на ти, "ја плаћам закуп колико ти у животу ниси зарадио, нити ћеш да зарадиш, и ово је моје! Ово је мој кафић, могу да радим шта хоћу! Ово је кафана, ја за то плаћам!" Док је говорила почела је да ми пљује у уво и одгурнуо сам је, да је склоним. Али, нисам је ударио. Она ми је опсовала мајку, показала прст и рекла да ће да позове полицију.


Зграда националног театра

Глумац је платио пиће и кренуо. Газдарица бифеа је покушала да га заустави, док не дође полиција, али није успела.

- Срео сам колеге из представе у кафићу прекопута позоришта. Глумци више не седе у нашем клубу, јер је постало неиздрживо - објашњава Узуновић. - Дошли су полицајци и дао сам изјаву. Били су љубазни и пристојни. Рекли су да разумеју о чему се ради, али да морају да раде свој посао.

Бивша балерина, закупац бифеа, до краја дана није одговорила на наше многобројне позиве.

ПРЕДСТАВА ПРИМИТИВИЗМА

УЗУНОВИЋ каже да су се многе ствари у Народном позоришту променила набоље када је на место в. д. управника дошла Ивана Вујић.

- Уговор о закупу клуба је склопио Дејан Савић, он га је упропастио - подсећа Узуновић. - Национални театар, који је направио кнез Михаило, подразумева нека правила лепог понашања, а она би требало да важе и у бифеу. Ако су млади балетски играчи добили ангажман, прослава би требало да буде достојанствена, а не да личи на представу примитивизма.