ГЛУМАЦ Михаило Јанкетић сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Тихо и достојанствено многобројне колеге и поштоваоци, са букетима цвећа и свећама, улазили су у капелу како би изјавили саучешће супрузи Свјетлани Кнежевић и деци Радомиру, Иви, Милици и Марку. Мир је на тренутак прекинуо Јанкетићев земљак, који је грлато дозивао "Ој, Мишо! Ој!".


- Тужно је твоје Томашево, Вранешка долина, Црна Гора и твоји пријатељи. Напустио нас је један од најбољих људи које је изнедрио тај крај. Људска, интелектуална и уметничка громада - Циле Јанкетић. Или Михаило Радомиров, како се волео представљати. Свима познат као глумац Миша Јанкетић - рекао је Тарзан Милошевић, политички директор ДПС Црне Горе, и највероватније будући амбасадор у Србији. - Како говорити теби који си изговарао речи тихо, са благим паузама, а чије су идеје и мисли биле прецизне, јасне и изнад свега искрене. Честитошћу свога живота, рада и постојања, увек на страни поштења и врлине, остаћеш упамћен као скроман и ненаметљив човек. После таквих људи увек остаје велика празнина.

Прочитајте још: Миша Јанкетић - глумачки књаз, краљ и маршал (ФОТО+ВИДЕО)


Милошевић је у опроштајном говору истакао да је својим раскошним талентом, богатим сценским искуством и ретким човекољубљем оплемењивао наше душе:

- Сигуран сам да ће аплаузи Мишине публике, од Летње позорнице у Томашеву, до сцене ЈДП, трајати заувек.

Дрхтавим гласом од Јанкетића се опростила и књижевница Љиљана Булатовић Мeдић, у име свих његових пријатеља из Томашева:

- Рано си постао узор и истински симбол наше генерације, наш понос, инспирација. Томашево је било наше уточиште од свих недаћа, од суровог живота ратних сирочади, расутих по великим градовима. За тобом ће, драги Ђика, у Томашеву звонити звона манастирска и одјекивати болом и нежним сећањем долином наше најлепше реке Љубовиђе, око које смо се у младалачким годинама окупљали да славимо лепоте живота. Борио си се лавовски да до последњег даха живиш у складу са својим идеалима. Својим животом и делом заслужио си рајски спокој.

фото Н.СкендеријаВЕНАЦ ОД ВУЧИЋА

ВЕНАЦ са посветом председника Србије Александра Вучића на Ново гробље је донео генерални секретар председника Никола Селаковић (на слици).Велики букет украшен црвеним, плавим и белим ружама, красила је лента у бојама српске заставе са последњим поздравом упућеном Јанкетићу, који је у фебруару ове године добио Златну медаљу за заслуге председника Републике.

фото Н.Скендерија

ОПРОШТАЈ

ДО вечне куће Јанкетића су испратиле многе колеге, међу којима: Рада Ђуричин, Иван Бекјарев, Бранка Петрић, Мима Караџић, Весна Тривалић, Бранко Цвејић, Милица Милша, Слобода Мићаловић, Тања Бошковић, Александар Срећковић, Тихомир Станић, Љиљана Благојевић, Небојша Илић, Сека Саблић, Радомир Вујовић, Танасије Узуновић, Виктор Савић, Светозар Цветковић, као и редитељи Дарко Бајић, Јагош Марковић, Гага Антонијевић, Срдан Голубовић, сликар Милош Шобајић и многи други.

фото Н.Скендерија
фото Н.Скендерија