НИС-ови музеји отворени за посетиоце у “Ноћи музеја”

четвртак, 16. 05. 2019. у 14:49

НИС-ови музеји отворени за посетиоце у “Ноћи музеја”

Фото: Промо

Музеј НИС-а у Кикинди омогућиће посетиоцима свих узраста да учествују у виртуелној потрази за нафтом кроз спој најсавременије научне технологије из разних инжењерских дисциплина
Компанија НИС ће и ове године учествовати у манифестацији „Ноћ музеја“, јединственом културном спектаклу, и свим заинтересованим посетиоцима девету годину заредом отворити врата својих музеја у Новом Саду и Кикинди. Музеји НИС-а за посетиоце ће бити отворени 18. маја од 16 часова до поноћи часова.

Поводом 50 година узбудљиве историје Рафинерије нафте у Панчеву, НИС је у свом музеју у Новом Саду припремио специјалну изложбу која ће посетиоцима у „Ноћи музеја“ пружити прилику да прођу кроз историјске изазове и успехе Рафинерије, да склопе причу о развоју једне од најважнијих привредних грана у нашој земљи, као и да се кроз интерактивну поставку упознају са занимљивом страном прераде нафте.

Музеј НИС-а у Кикинди омогућиће посетиоцима свих узраста да учествују у виртуелној потрази за нафтом кроз спој најсавременије научне технологије из разних инжењерских дисциплина на терену и у лабораторији и да кроз забавно и интерактивно истраживање савладају цео процес истраживања и производње нафте.

Посетиоце НИС-ових музеја у Новом Саду и Кикиди у «Ноћи музеја» очекују и бројна изненађења, а улаз је бесплатан.

(ПР)