ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О НАШОЈ ДИВИ: Незаборавна Милена Дравић

Р. Р.

15. 04. 2019. у 21:11

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О НАШОЈ ДИВИ: Незаборавна Милена Дравић

Промоција књиге "Милена Дравић - Више од уметности" Фото Ж. Кнежевић

O Милени су говорили њена сестра Верица Дравић, Јелисавета Сека Саблић, Дејан Мијач, Здравко Шотра, Радослав Рале Зеленовић и Андреј Беле

СНИМКОМ последњег валцера који је највећа дива нашег глумишта одиграла у животу - на прошлогодишњем фестивалу Палић, са легендарним глумцем Брајаном Коксом, у понедељак је у препуној сали "Макавејев" Југословенске кинотеке започела промоција књиге "Милена Дравић - Више од уметности", ауторке Татјане Њежић. O Милени су говорили њена сестра Верица Дравић, Јелисавета Сека Саблић, Дејан Мијач, Здравко Шотра, Радослав Рале Зеленовић и Андреј Беле.

Прочитајте још - ПОЛА ГОДИНЕ ОД ОДЛАСКА МИЛЕНЕ ДРАВИЋ: Пријатељи и колеге се окупили на помену глумици

Како је изјавила ауторка, рад на књизи трајао је пет година, а први део садржи више од 50 прича у којима Милена говори о свом детињству, породици, важним моментима у каријери, животу..., и сваки од тих текстова Милена је прегледала пре објављивања. У другом делу књиге забележена су сведочења о легендарној глумици из пера Пурише Ђорђевића, Душана Макавејева, Горана Паскаљевића, Душана Ковачевића, Бранке Петрић, Љубомира Симовића, Јагоша Марковића, Милана Јелића, Милана Влајчића, Милене Зупанчич, Ненада Полимца..., а ово друго допуњено и измењено издање објавила је кућа "Лагуна". Милена се пре 60 година, како је подсетио Зеленовић, први пут појавила на филму, у остварењу "Врата остају отворена" Франтишека Чапа, и Министарству културе је достављена иницијатива да се 2019. прогласи годином Милене Дравић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације