Промоција Изузетних Српкиња у Бачкој (ФОТО)

В.Н.

15. 04. 2019. у 17:45

Промоција Изузетних Српкиња у Бачкој  (ФОТО)
Књига компаније Новости представљена у Бачком Добром Пољу и Змајеву
У подручним одељењима врбаске Народне библиотеке "Данило Киш" у Бачком Добром Пољу и Змајеву, промовисана је књига "Оне су промениле Србију – изузетне Српкиње", ауторки Татјане Лош и Милене Марковић. Прича о 70 хероина, у издању компаније Новости, представљена је у сјајној организацији домаћина из Бачке, уз пратњу на гитари маестра Радована Радојчина.

Вече су водили Милијана Радовановић, директорка библиотеке, као и Вера Кокановић и Светислав Петровић Зис, библиотекари.


Ауторке су исписале најлепше странице о храбрим и више пута несхваћеним женама, кроз историјску борбу за право гласа, о вери и надању у неко боље сутра, о великој љубави према Србији, за коју су биле спремне да дају и своје животе – рекао је Петровић.– Те див жене, хероине од Немањића до наших дана, од Јелене Анжујске до Ане Ивановић.

О књизи је говорила и Јефимија Колашинац, новинарка из Врбаса.


Ово је дивна и јединствена књига која на позитиван начин приказује биографије прве докторке наука, прве жене која је задржала девојачко презиме, прве која је направила руж... – рекла је Јефимија.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ: "Изузетне Српкиње" угрејале Београђане (ФОТО)


– Посебно бих издвојила причу о Јелени Ј. Димитријевић, дами која је прва обишла планету, а којој готово ништа нисмо знали.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације