Премијерка је открила да је продукција која ради на овој научнофантастичној саги разматрала дестинације попут Мађарске, Румуније, Бугарске, али се ипак одлучила за Србију.

- Само од снимања ове серије, инвестиција за Србију је око пет милиона евра, за осам месеци колико су овде. Велика ствар је не само за економију, већ и за културу - рекла је премијерка.

Према њеним речима, Влада Србије је спремна да још више улаже у овакве пројекте, јер је од 2015. Србија у страну продукцију уложила око 13 милиона евра, а у буџет се вратило 80 милиона евра. Премијерка је истакла да је од 2015. године, када је усвојен сет о подстицају за филмску продукцију, Србија постала најконкурентнија дестинација за стране продукције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Од Фајнса до Депа - све више славних глумаца снима у Србији

- Данас сте чули колико сви хвале наше људе, од зидара, преко људи који обрађују дрво, до продуцената. Имамо добре људе, лепу земљу са природним локацијама, и то нам је велика предност - истиче премијерка.

Управо су пријатељски настројени људи, поред лепота наше земље, оставили најјачи утисак на продуценте. Извршни продуцент серије "Предстража" Кајнан Грифин открива шта је још пресудило да дођу у Србију.

- Један од разлога је могућност коју нуди Филмски центар Србије, а то је повраћај новца - каже Грифин.

Костимограф Ивана Инглиш открива да, пошто се први пут цела сезона америчке серије снима код нас, створена је прилика да се на дуже стазе упосли много наших људи.

ИГРА ЈЕЛЕНА ГАВРИЛОВИЋ

ПОРЕД студија, серија је снимана и на Калемегдану, у Кошутњаку, Липовачкој шуми. Друга сезона саге у којој је једну од важних улога добила и наша Јелена Гавриловић, биће емитована на лето на каналу Сај Фај. Серија се снима у продукцији Electric Entertainment и Arrowstorm Entertainment.