KУЛТУРНИ центар „Драгица Жарковић“ из Косовске Митровице приказаће у среду, 27. марта у Митровачком двору, у терминима од 18:00 и 20:00 часова филм „Шавови“ и режији Мирослава Терзића. Филм је инспирисан истинитом причом, а проглашен је за најбољи европски филм на Берлинском фестивалу.

Прича се бави новорођеним бебама које су нестале из болнице, а у ствари су продаване на усвајање. Инспирација за овај филм било је сведочење једне мајке која је више од две деценије трагала за својим сином. После година трагања и повлачења по судовима, ова кројачица из Београда верује да је пронашла свог несталог сина који сада живи са новом породицом у околини Београда.

Прочитајте још - "Шавови" најбољи европски филм!

Главне улоге у овом филму тумаче: Снежана Богдановић, Јована Стоиљковић, Весна Тривалић, Драгана Варагић, Марко Баћовић и Павле Чемерикић. Продаја улазница по цени 250 динара врши се у уторак, 26.марта у Митровачком двору од 10:00 до 15:00 часова , а у среду од 10:00 сати до почетка пројекције. Покровитељ овог догађаја је Привремени орган Општине Косовска Митровица.