Годишњу награду добили писци Слободан Јовић и Зоран Костић

Д. Л.

19. 03. 2019. у 15:52

Годишњу награду добили писци Слободан Јовић и Зоран Костић

Зоран Костић / Фото Д. Дозет

Председник Удружења књижевника Републике Српске Предраг Бјелошевић рекао је да је планирано да годишња награда победницима буде уручена 6. априла

Песничка збирка "Страх од савршенства" Слободана Јовића и књига поезије "Плусквамперфекта" Зорана Костића деле награду Удружења књижевника Републике Српске за 2018. годину.


Прочитајте још:Уручење "Меше" у Народном позоришту


Награда се састоји из новчаног дела у износу од 1.500 КМ и повеље.

Председник Удружења књижевника Републике Српске Предраг Бјелошевић рекао је да је планирано да годишња награда победницима буде уручена 6. априла, када буде одржана и редовна скупштина Удружења.

Одлуку о овогодишњим лауреатима донели су чланови жирија Сања Мацура, Јованка Стојчиновић Николић и Стеван Тонтић.

Тонтић, који је и председник жирија, рекао је да су се ова два наслова издвојила од укупно седам, колико их је ушло у ужи избор за награду.


Прочитајте још:Отргнуто од заборава: "Порталибрис" реиздаје Светолика Ранковића


- Слободан Јовић је у свом делу остварио ретко виђен склад између тематско-садржинских и формално-језичких аспеката песништва, рекао је Тонтић.

Када је реч о делу Зорана Костића, Тонтић је навео да он показује високо умеће, па и мајсторство у обликовању везаног стиха, са значајним уделом свежих језичких и версификацијских решења.

Николићева је навела да је на конкурс било пријављено укупно 15 дела, те изразила задовољство што је било свих жанрова, како поезије, тако и веома квалитетних романа, есеја и збирки приповедака.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације