КРУШЕВАЦ - КЊИЖЕВНИК Милован Витезовић добитник је награде за животно дело, а главни уредник Телевизије “Хепи”, Миломир Марић - признања “Витез од Чарапаније-Сер Харди”, саопштено је после седнице Савета Међународног фестивала хумора и сатире “Златна кацига” у Крушевцу.


Лауреат Милован Витезовић био је дугогодишњи истакнути уредник научних периодичника, ревија, уредник програма играних серија на РТС-у (1977-1991), главни уредник Уметничког забавног програма јавног сервиса, аутор је више од 50 књига и председник Удружења књижевника Србије. У биографији која је приложена у оквиру кандидатуре подсећа се и да је Витезовић признати сценариста, афористичар, есејиста, критичар, заступљен у бројним антологијама српске и светске поезије.


Како је између осталог речено на конференцији, Савет фестивала се определио да награди угледног и талентованог новинара, актуелног уредника Хепи Телевизије Миломира Марића, аутора познатих емисија попут “Ћирилице”, књиге “Деца комунизма” са којом се и представио српској литератури, а “оно што га везује са фестивалском наградом је то што у његовом раду има доста хумора и сатире на необичан начин”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „Златна кацига“ Мухамеду Ђерлеку


Уважени карикатуриста Влада Волош, добитник је награде “Класово мајсторско перо”, а њему ће као и другим лауреатима,признања бити уручена на завршној вечери фестивала, 1. априла. У овиру фестивала биће уручене и награде победницима конкурса “Златна кацига” по категоријама за најбољу карикатуру, причу, песму и афоризам. Завршницу фестивала који траје током целе године,прати и више уметничких програма.