СКОРО две стотине људи у реду дугом скоро сто метара сачекало је старт продаје карата за 47. Фест у београдском Сава центру. Они најупорнији стигли су испред билетарнице Сава центра пре осам сати, а међу њима је био и редитељ Хаџи Александар Ђуровић, који је међу првима купио карте за предстојећи Фест.

- Био сам четврти у реду. То је традиција од које не одустајем годинама. Само су три госпође дошле раније од мене у Сава центар. Фест је за мене празник филма и догађај који никако не треба пропустити - казао је Ђуровић.

Он је напоменуо да је купио карте за отварање Феста.

- Мој избор је британска историјска драма "Миљеница", Јоргоса Лантимоса, која ће бити приказана на отварању фестивала 22. фебруара. Тај филм је, између осталог, и један од фаворита за награду Оскар - казао је Ђуровић, и додао да је срећан због великог интересовања људи за Фест у доба пиратерије и доступности филмова на интернету.

Прочитајте још: ФЕСТ 2019: Поглед на слабости моћног Берлусконија

Међу поштоваоцима филма који су се нашли у реду у Сава центру био је и пензионер Горан Рајковић, који је, међутим, овог пута одустао од уобичајене праксе куповине комплета карата.

- Ове године моја ће супруга бити одсутна, па сам одустао од куповине комплета карата. Фест је празник филма за мене скоро 40 година. Сећам се Феста када се одигравао у некадашњем Дому синдиката. Купио сам карте за отварање јер ће бити приказано остварење "Миљеница", по свему судећи, фантастичан филм" - рекао је Рајковић.

У реду за карте било је и парова који су још увек састављали "листу приоритета" за куповину карата, понеки студент, пословни људи...

Тања Ристовић је из програма Феста изабрала неколико остварења, међу којима је "Зелена књига".

- "Зелена књига", редитеља Питера Фарелија, прича о турнеји тамнопутог пијанисте и његовог возача, бившег избацивача и расисте из Бронкса, по америчком Југу шездесетих година прошлог века - каже Тања Ристовић.

КУПОВИНА ОНЛАЈН

КАРТЕ за пројекције филмова у Сава центру, "Комбанк дворани" и Дому омладине могу се набавити и онлајн, путем "Ticket visiona" (бивши "Евентим"), као и на свим његовим продајним местима. Појединачне улазнице, купљене преко "Ticket visiona" за пројекције филмова у Сава центру и "Комбанк дворани", скупље су за 40 динара.

У првих седам дана продаје, на комплете карата по терминским линијама у свим дворанама одобрава се 10 одсто попуста.