КАКАВ ЧОВЕК: Марко Николић био у отетом авиону и касније опростио отмичару

Novosti online

05. 01. 2019. у 10:51

КАКАВ ЧОВЕК: Марко Николић био у отетом авиону и касније опростио отмичару

Марко Николић / Фото В. Данилов

Легендарни глумац Марко Николић, који је преминуо 1. јануара, пре скоро четири деценије био је жртва отмице авиона ЈАТт-а "боинг 727-200"
Легендарни глумац Марко Николић, који је преминуо 1. јануара, пре скоро четири деценије био је жртва отмице авиона ЈАТт-а "боинг 727-200" која се десила давне 1981. године. Тог 26. септембра одиграла се права драма када је, са још четири саучесника, Боривоје Јелић отео авион у којем су, између осталих, били и глумци Жарко Лаушевић и Миша Јанкетић.

"Био је ту и Рајко Клемецки, асистент камере, он је једини повређени, пошто је он кад смо скочили с крила повредио пету у целој операцији бежања. И био је и Шијанов отац и његов ратни друг, носиоци споменице, који су организовали читаво то бекство. Тај Јелић, он је из Ријеке, хтео је да отме авион да би скренуо пажњу на лош положај Срба у Хрватској", испричао је Николић у емисији "ТВ лица као са нормалан свет".

Отети авион полетео је за Београд из Подгорице и више од 20 сати као таоце држали су 98 путника и осам чланова посаде.

"Ушли су у Подгорици у авион. Тројица су се приказала. Један од њих је познавао Јелића и молио га и кумио да не путује тим авионом. Била је једна женска, која је ишла са Богданом Диклићем у одељење. Било их је пет укупно. Полетели смо и слетели из Подгорице у Дубровник. Био је мрак", рекао је Николић.

Глумац је испричао и да су отмичари пилоту ставили нож под грло и наредили путницима из првих пет редова да седну позади.

"Пошто су путници из првих редова отишли позади, тако је испало да сам ја сад у првом реду, што није било пријатно нимало. Тај осећај да си отет... а како си отет кад седиш мирно, није ти ништа, нико те није био, дирао. Отмичари су пилоту ставили нож под грло и наредили путницима из првих пет редова да седну позади", присетио се тада Николић.

Марко Николић преминуо је 1. јануара у звездарској болници. Најпознатији је по улози Драгише Попадића, званог Гига Моравац, из серије "Бољи живот".

Телевизијску славу донела му је и улога Карађорђа, чији је лик тумачио у серији "Вук Караџић", али и у телевизијској драми "Карађорђева смрт" и телевизијској серији "Театар Срба".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације