Велика Србија била је за Србе само шаргарепа

Ј. К.

недеља, 23. 12. 2018. у 18:10

Велика Србија била је за Србе само шаргарепа

Вук Драшковић на промоцији у Загребу

Вук Драшковић после дванаест година дошао у Загреб да би представио своју књигу "Александар од Југославије". Прави циљ српске војске 1915. године била је Југославија

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА - ЗАГРЕБ


ЧУВАЈТЕ се великих жеља, јер могу и да се остваре. Та је судбина снашла Александра, а убили су га због Југославије - рекао је јуче у Загребу Вук Драшковић, представљајући своју књигу "Александар од Југославије".

Последњи пут у Загребу Драшковић је био пре дванаест година као шеф српске дипломатије и водио разговоре са тадашњом хрватском министарком спољних послова Колиндом Грабар Китаровић.

- Било је то једно угодно искуство - рекао је Драшковић пред педесетак оних који су дошли на представљање његове књиге. Било је и доста људи из полицијског обезбеђења.

Од виђенијих Загрепчана који су присуствовали био је и лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац.

Прочитајте још: Шпијунка: Јагма за краљем Вука Драшковића

- Ако је идеал оно што данас имамо, онда је Александар био велики губитник, али не мислим да је ово данас идеал. Данас ни за кога на овим просторима нема будућности ако се на неки начин не повежемо. То, наравно, не значи да се залажем за неку нову Југославију - рекао је Драшковић.

Стање на југоистоку Европе Драшковић је оценио као драматично и заузео се за сарадњу свих на овим просторима.

Говорећи о историји, Драшковић је казао да је Југославија, а не Велика Србија, 1915. године била циљ српске војске. Јер, рекао је Драшковић, светске силе нису Србима нудиле много и идеја о стварању Велике Србије била је само шаргарепа да се привуку Срби, а реалност је била сасвим нешто друго.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Никола Савић

26.12.2018. 03:56

Романом Александар од Југославије, Вук Драшковић је развејао комунистичке лажи о, Витешком Краљу!

Zoran

26.12.2018. 21:53

Stvari stoje OBRNUTO! Upravo su Saveznici 1915. nudili Aleksandru i Pašiću (pre?)veliku Srbiju, a spomenuti pohlepnico to odbili i tako nas uvukli u močvaru jugoslovenstva. Drašković veliča vladara koji je upropastio sve ono što su njegov otac, čestiti kralj Petar, i mnogi drugi SRBI dobro radili od Karađorđa naovamo.