ПОЧЕО 50. БЕМУС: Најџел Кенеди одушевио публику, запевали уз тактове Ајде Јано (ФОТО)

Танјуг

10. 10. 2018. у 23:40

ПОЧЕО 50. БЕМУС: Најџел Кенеди одушевио публику, запевали уз тактове Ајде Јано (ФОТО)

Фото: Танјуг

За сам крај концерта британски виолиниста извео је два стандарда са ових простора. Публика је у једном моменту запевала уз тактове песама "Јовано Јованке" и "Ајде Јано"
Славни британски виолиниста Најџел Кенеди са својим квартетом одушевио је вечерас београдску публику на отварању 50. јубиларног Бемуса у Сава центру.

Концерту једног од најзначајнијих виолниста данашњице претходила је церемонија свечаног отварања јубиларног Бемуса.


Оперска дива Радмила Бакочевић добила је аплауз на отвореној сцени.

Она је казала да је Бемус вредност коју треба сви да чувамо и пожелела је организаторима још одличних издања као што је ово 50. јубиларно.


Потом је на сцену Сава центра изашао Најџел Кенеди са панк фризуром, дресом Астон Виле и зеленим патикама и рекао да му је велико задовољство што је поново у Београду.

"Волим да дођем овде где људи са великом страшћу воле и разумеју музику", рекао је Кенеди.Након тога започео је концерт извођењем Фуге и Сонате број 1 Јохана Себастијана Баха.

Старт концерта био је једини додир музичара са класичном музиком вечерас. Кенеди је потом са члановима свог квартета такође обученим у дресове Астон Виле свирао своје композиције ослоњене на јеврејски фолклор и Гершвинова ремек дела.

У скоро два и по сата музицирања стало је пуно џез аранжмана и виртуозног музицирања Кенедија и његовог бенда.


За сам крај концерта британски виолиниста извео је два стандарда са ових простора. Публика је у једном моменту запевала уз тактове песама "Јовано Јованке" и "Ајде Јано".

У једном тренутку девојка из организације концерта предала му је на поклон дрес фудбалског клуба Партизан.

Славни виолиниста је јуче рекао да када би живео у Србији навијао би за Партизан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације