Чаролија Душкове трубе

М. Н. М.

уторак, 09. 10. 2018. у 10:41

Чаролија Душкове трубе

Фото: С. Сарић

Концерти славног српског џез музичара у Дому омладине

ЛЕГЕНДАРНИ трубач Душко Гојковић наступиће вечерас у београдском Дому омладине, (на распродатом концерту) са Биг бендом РТС, а због огромног интересовања, додатни наступ славног џезера заказан је и за 11. октобар на истом месту.

Репертоар концерата, које Дом омладине Београда организује у сарадњи са Музичком продукцијом РТС и Удружењем "Душко Гојковић Џез Иницијатива", обухвата Гојковићеве оригиналне композиције које нису снимљене са Биг бендом, а неке нису уопште снимљене. Програм сачињен од пажљиво одабраних композиција прослављеног музичара, представља својеврстан омаж Гојковићу композитору, аранжеру и лидеру бенда, чија каријера траје већ седам деценија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ерик Обије: Труба је више од фолклора


Душко Гојковић је музичар који је начином живота и делом овековечио суштину џеза постављајући стандард за генерације наследника, и који се у историју уписао захваљујући јединственом звуку који ствара, у чему се слажу сви великани са којима је радио и наступао - од Мајлса Дејвиса, преко Мејнарда Фергусона, Кларка Терија, Херба Помероја, Арта Фармера, Јусуфа Латифа, Зута Симсона, Стена Геца, Џерија Малигана, Вудија Хермана, Кенија Кларка, Франсија Боланда, до Слајда Хемптона и Дизија Гилеспија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације