ГОДИНАМА је новинар нашег листа Зоран Љ. Николић брижљиво прелиставао пожутеле папире у архивама и истраживао сваки педаљ београдске чаршије тражећи заборављене људе и њихове судбине. Тај специфични дух Београда описан је у ризници изузетних текстова, који су објављивани последњих пет година у "Вечерњим новостима", али и у књигама "БГ приче" (први и други део) у издању Компаније "Новости".

Прочитајте још: Београдске приче: Како је некада ишао пут од Земуна ка Београду

Допуњено и проширено издање на више од 600 страна збирке колумни "БГ приче I - III" објавили су почетком месеца Компанија "Новости" и "Лагуна", а биће представљена вечерас у 18 часова у „Делфи кафеу“ у СКЦ-у. О књизи ће, осим аутора, говорити књижевник Миломир Краговић и публициста Александар Гајшек.

- Приче Зорана Николића имају магнетну привлачност јер су и подсетник, збир непознатих детаља, својеврсни предах, и путоказ онима који не познају овај живи град - каже Миломир Краговић. - Књига симболичног наслова "БГ приче" много је више од репортерског записа, она је аутентични траг у времену. Између корица су необични људи, занимљива историја, преплет прошлости и садашњости; ту су приче које одолевају кошави, занимања којих више нема, вечити београдски печати, али и сви они симболи који овој престоници дају неодољив шарм.

Зоран Николић

Уз бројне фотографије, илустрације и белешке на маргинама аутор ће читаоце кроз ванвременске приче повести у незаборавну шетњу престоницом.