НАЈМЛАЂИ посетиоци Музеја савремене уметности од суботе имају свој кутак у овој културној установи, који је отворен изложбом радова малих уметника. Свих 148 дела која красе поставку “Улазница за музеј” деца од две до 13 година стварала су током јануара и фебруара, као замену за пропусницу.

Трогодишња Милена Петровић је са мамом међу првима посетила изложбу и препознала свој рад. Потписала се испод зеленог акварела и стидљиво се захвалила на блоку и слаткишима, поклонима које је МСУ спремио за сваког малог уметника.

- Ово сам ја на скијању! - показао нам је свој цртеж петогодишњи Вук. - Цртао сам фломастерима, имам црвени скафандер и црвене скије а ово бело око мене је снег.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУЛТУРА ИЗА ПОНОЋИ: Музеј дражи од дискотеке


Малишани су своје креативне улазнице украсили цртежима омиљених животиња, зимских чаролија, зграда, паркова, цвећа, ликова из цртаћа. Посетиоце је одушевио рад Злате Петковић, која је дрвеним бојицама на хартији верно представила зграду Музеја савремене уметности и парк испред здања.

Најмлађа публика МСУ се зимус упознала са уметничким делима заступљеним у поставци под називом “Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности”. Иначе, сви заинтересовани ће у наредне две недеље, до 12. августа, моћи да виде ликовна дела малих уметника.


- Неговање најмлађе публике и стимулисање њихове креативности један је од приоритетних циљева у раду са публиком, па МСУ овом изложбом и новим кутком за малишане тежи да постане место за учење кроз забаву и подстицање креативног размишљања и изражавања - истичу из МСУ. - Креативност и непосредност израза најмлађих учвршћују уверење да управо деца чине језгро будуће публике, али и уверење да би нека од њих, у будућности, могла бити и активни ствараоци на нашој уметничкој сцени.


ПОТПИС

ОД 148 радова, колико их је изложено на дечјој изложби у МСУ, један број остао је непотписан. Ова културна установа позива младе ауторе да до 12. августа дођу на изложбу, потпишу свој рад и добију награду.