СВЕЧАНО, тужно и тихо, уз венце и букете црвених и белих ружа, са кишом и сунцем који су се смењивали, уз појање свештеника и хора испраћен је на вечни починак редитељ и професор Факултета драмских уметности Предраг Бајчетић. Испред капеле Светог Николе на Новом гробљу окупили су се Бајчетићеви најближи, као и велики број пријатеља, колега и бивших студената.

- Уметност није била живот Предрага Бајчетића. Његов живот је био уметност. Он је непрекидно стварао нови свет који је приносио вечној истини. И у позоришту, и на факултету, и у својој радној соби, и на болесничком одру сваки саговорник му је био битан, свака реч је морала да има тежину, сваки дан је био премијера - рекао је игуман манастира Драганац монах Иларион, некадашњи глумац Растко Лупуловић.


- Драги професоре, рекли сте да вам је највећи комплимент дат када вам је речено да сте боготражитељ. Тражили сте Бога у свима онима којима сте се до краја давали.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Komemoracija Predragu Bajčetiću: Glumu je pretvarao u svetlost


Ковчег су до гробног места понели и испратили Ненад Јездић и Ненад Хаџи Маричић, а венце су носиле глумице из Бајчетићеве последње класе Слобода Мићаловић, Катарина Радивојевић, Марија Вицковић, Зорана Бечић и Ана Франић. У поворци су били Дејан Мијач, Горан Кичић, Горица Поповић, Милан Цаци Михаиловић, Рада Ђуричин, Горан Султановић, Вјера Мујовић, Љиљана Драгутиновић, Петар Божовић, Борис Комненић, Бранко Цвејић, Слободан Бештић, Зоран Живковић, Никола Којо, Горан Јевтић, Анита Манчић, Бојана Маљевић, Аница Добра, Дара Џокић, Вида Огњеновић, Милица Михајловић, Радмила Живковић, Бранка Петрић, Исидора Минић, Небојша Илић, Јелица Сретеновић, Марина Рајевић Савић, Богдан Диклић...

ПОШТОВАЊЕ Марија Вицковић, Катарина Радивојевић, Слобода Мићаловић...

Глумац Милош Влалукин дошао је на сахрану са запакованом гитаром преко рамена. Распаковао ју је тек пред професоровим гробом и заједно са колегама са Бајчетићеве последње класе запевао песму "Одакле ти, Боже, ови друмови" бенда "Ођила".

БОЛ Бојана Маљевић, Исидора Минић, Љиљана Драгутиновић