Лучићева магија у Коларцу

А. П.

петак, 20. 04. 2018. у 23:07

Лучићева магија у Коларцу

фото П. Митић, Жељко Лучић

Концерт поводом 60 година Радио Београда 2 на Коларцу

КАДА певам у Србији одговорност је двоструко већа него када певам било где другде. Потрудићу се да својим наступом увеличам ову прославу - поручио је Жељко Лучић, најбољи баритон на свету, који ће у суботу (Коларац, 20.00) бити специјални гост на концерту поводом 60 година Другог програма Радио Београда.

Лучић, једна од најтраженијих оперских звезда, открива да му је сваки долазак у Србију "веома емотиван" и да се посебно радује наступу пред београдском публиком.

- Изводићу арије из опера "Пајаци" и "Андре Шеније", и, наравно, оно по чему сам познат, Вердијеве арије из "Бала под маскама" и "Риголета".

Прочитајте још - Чувари музичког наслеђа у Коларцу

У првом делу концерта Симфонијски оркестар и Хор РТС, под управом маестра Бојана Суђића, извешће композицију Александра Седлара "Бити други", специјално писану за ову прилику и засновану на темама шпица Радио Београда 2. На програму су и "Зујте струне" Исидоре Жебељан, симфонијска поема "Римске пиније" Оторина Респигија и хор ходочасника из опере "Танхојзер" Рихарда Вагнера.

Карте за сутрашњи концерт су одавно распродате, али добра вест је да ће слушаоци Радио Београда 2 уживо моћи да чују Симфонијски оркестар и Хор РТС и, наравно, глас певача о кога се отимају светске оперске куће, Жељка Лучића.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације