ПОМЕН српском глумцу Небојши Глоговцу, четрдесет дана после његовог одласка, одржан је у уторак на Новом гробљу, у кругу породице, пријатеља, колега и око стотину поштовалаца.

У Цркви Светог Николе у тишини су стајали Глоговчеви родитељи, невенчана супруга Милица Шћепановић са којом има ћерку Сунчицу, синови Милош и Гаврило и њихова мајка Мина Глоговац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: PRIČA NEBOJŠE GLOGOVCA: Sve moje pseće ljubavi

На парастос су, носећи свеће и цвеће, дошле и Небојшине колеге и пријатељи Драган Мићановић, Никола Ђуричко, Срдан Голубовић, као и кум Војин Ћетковић. После помена у цркви, уз појање хора Дивне Љубојевић, глумчеви најближи још једном су се од њега опростили на месту његовог вечног починка у Алеји заслужних грађана. Тужном скупу на крају се обратио Небојшин отац, свештеник Милован, који је захвалио присутнима на доласку.

Великан наше позоришне и филмске сцене преминуо је 9. фебруара после кратке и тешке болести, коју је са осмехом крио и од најближих пријатеља. Сахрањен је 12. фебруара, поред Милорада Мандића Манде, Драгана Николића и Велимира Бате Живојиновића.

У част Глоговца, у Црногорском народном позоришту, приказани су филмови "Убиство с предумишљајем" и "Устав Републике Хрватске".