И светске звезде у српском филму о НАТО злочинима

Биљана РАДИВОЈЕВИЋ

четвртак, 15. 02. 2018. у 12:02

И светске звезде у српском филму о НАТО злочинима

Последице бомбардовања, које је трајало 78 дана, још се осећају / Фото Д. Миловановић

За две недеље почиње снимање документарца о последицама бомбардовања СРЈ 1999. Жеља је да се у документарцу, који ће бити преведен на осам језика, појаве Никита Михалков, Џони Деп...

ПОЧЕТКОМ марта, на више од 100 локација у Србији са Косовом и Метохијом, Црној Гори, Републици Српској, али и широм Балкана, односно свуда где су могле да стигну честице осиромашеног уранијума и хемијско загађење, почеће снимање документарног филма о последицама НАТО бомбардовања 1999. године, сазнају "Новости".

Филм ће бити преведен на осам језика, а преговара се да се у филму појаве Никита Михалков, Џони Деп... После премијере у Србији, на 20. годишњицу агресије, 24. марта 2019, планирано је приказивање широм света, па и у земљама НАТО алијансе!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Српски тенкови “кренули на Косово” (ВИДЕО)

Неће то бити класичан документарац са фактима и сведоцима 78 дана агресије, већ прича са више слојева, много "брзих слика", анимација, графика, око које су се окупили млади људи, међу којима су и наши ангажовани у холивудској продукцији.

Немања Недељковић, продуцент, који за овај пројекат има подршку Иницијалног одбора за утврђивање последица НАТО бомбардовања, формираног средином прошле године, открива за "Новости" да ће филмом обухватити страдање, животне приче жртава бомбардовања, како оних које су зауставиле бомбе, тако и оних који умиру и умираће од одложеног дејства пројектила са канцерогеним осиромашеним уранијом, или изливања пиралена у нашу земљу и воду. Биће представљени докази о еколошкој катастрофи, не само у Србији, већ на простору читавог Балкана, а укључиће се и стручњаци из неких од најпознатијих светских научних институција. Поред глобалне антиратне поруке, један од циљева филма је да се, макар и са закашњењем од две деценије, оголи тадашња агресорска пропаганда и разбије представа о Србима као "дивљачком народу", у светлу у којем су у свету тада прихватана објашњења да се убијање деце може подвести под "колатералну штету".

Продуцент Немања Недељковић / Фото Приватна архива

- Не очекујем да ће неко из НАТО пристати на разговор. Заправо, и немам намеру да радим двострани филм, него да изнесем аргументе, па ко не мисли да је тако, нека сними своју, контрапричу. Можда ће овај филм за оне који гледају из својих интересних позиција, или су подлегли у свету тада врло перфидно креираном колективном мишљењу о нама, бити пропагандни, истина је да неће изнети ништа што није научно доказиво - каже Недељковић.

Продукција се, паралелно уз обезбеђивање подршке за филм у земљи, коју је већ начелно добила од Министарства културе, које је обећало и део финансија, тренутно ангажује око укључивања што више светски познатих имена у овај пројекат.

- О томе се још преговара, али неке од личности које бисмо радо видели у овом филму су редитељ Никита Михалков,глумац Џони Деп... Желели бисмо да изнесу свој лични став о бомбардовању СРЈ 1999. године - каже наш саговорник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обнова Андрићеве куће на Топлој

Први трејлер се очекује месец дана од почетка снимања, али већ сад се прави "путања" да филм стигне до публике у Немачкој, Француској, Италији, Енглеској, САД... Продуцент нема илузију да на Западу има много тога новог у виђењу Србије и тада масовно сервираних разлога "за бомбардовање".

Никита Михалков

- Поред паралелних прича, флешбекова, породица погинулих, стручњака за касетне бомбе и уранијум, желим да покажем да свет кроз овај филм види кога су бомбардовали, да ми нисмо ни "лоши момци", ни "дивљачки народ на Балкану", него народ старе културе који је свету дао Теслу, Пупина, Милутина Миланковића - објашњава продуцент.

Преговараће се са Русима да се филм тамо прикаже на националној телевизији, Кинезима чија амбасада у Београду је погођена НАТО пројектилима...

Недељковић је уверен да има много медија у свету који би радо приказали овај филм, можда не због симпатија према Србији, него због тога што подржавају сваку причу против рата.

- Ово је велика ствар и први пут после скоро 20 година излазимо у свет са необоривим доказима, који ће бити приказани људима широм света на разумљивом језику - каже професорка др Даница Грујичић, неурохирург, један од покретача иницијативе да се испитају последице НАТО бомбардовања на људе и животну средину. - Време је да ми као држава користимо моћ медија да изнесемо истину, а не да стално губимо медијске битке.

Професорка Грујичић, која ће за потребе филма контактирати са научницима широм света, објашњава да је Координационо тело институција која ће прикупити доказе. Засад постоје аргументоване и основане сумње зашто би требало испитати последице агресије, које се, пре свега, огледају у повећаном броју оболелих од малигних болести, леукемија, стерилитета, аутоимуних болести за које не постоји друго објашњење осим неког великог инцидента као што је НАТО агресија. Смртност од леукемије је повећана за 139 одсто, дупло је већи број оболеле деце од малигних болести од просека у Европи.

Џони Деп

ЖИВОТ НИСУ УСПЕЛИ ДА ЗАУСТАВЕ

ДОКУМЕНТАРАЦ је засад "још без доброг наслова", али су сви остали детаљи разрађени. Биће рађен као полуфилмска прича, започеће приказом сна у којем ће се појавити дете у учионици, жена у лабораторији, учитељица у разреду, деца на фудбалском игралишту... Њихов сан прекида сирена за ваздушну опасност и прва бомба, а онда следе флеш бекови - шта је те 1999. пореметило обичан, свакодневни живот: мајка се поздравља са мужем и сином који одлазе у одбрамбени рат, мајка која са децом и стварима трчи у склониште...

Можда је учитељица с почетка филма која је држала час под бомбама погинула, можда су међу страдалима и дечак са фудбалског игралишта, и лаборанткиња, али ће се сви појавити у завршном кадру филма, поред 300 дечака и девојчица рођених после НАТО агресије, и то је слика која уместо речи говори - нисте успели да зауставите живот.


НЕОБОРИВИ ДОКАЗИ О ПОСЛЕДИЦАМА

Проф др Даница Грујичић

У ФИЛМУ ће се појавити научници из више земаља света, на пример из института у Шведској, где 42 научника, међу којима 30 професора универзитета, воде кампању против употребе осиромашеног уранијума у муницији. Затим научници хемијског института у Француској, са Берклија, из Италије... Са њима контактирају професорка др Даница Грујичић, неурохирург, Зорка Вукмировић, физико-хемичар, професорка Јасмина Вујић...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Украдена велика застава самопроглашеног Косова, постављена знатно мања

- Ми смо ту да им помогнемо да обраде све области од екологије до здравства и да им омогућимо најбоље аргументе, истините и необориве доказе које ће изнети у филму као и највеће ауторитете из света науке - каже за "Новости" професорка Грујичић.


И АЛБАНЦИ СВЕДОЧЕ О ЖРТВАМА

ФИЛМСКА екипа успела је да нађе и саговорнике Албанце, лекаре и обичне људе који сведоче о томе да су и они страдали.

- Разговарали смо са албанском породицом из Призрена чије је дете погинуло у бомбардовању - прича продуцент. - Ако пораст оболевања од рака може да се повеже са еколошком катастрофом, Албанци су у јако лошем положају јер немају развијен здравствени систем. У околини Призрена видео сам рендген инсталиран у стамбеној згради. Кад су из Кфора питали власника да ли је свестан шта ради и да тако зрачи све у згради, рекао је "јесте, али рендгена нема у кругу од 100 километара".

Коментари (87)

Mira Papic-Bileca

15.02.2018. 12:17

Jes" ,da tacno dali smo N.Teslu sa strujom ali dali smo i S.Milosevica koji je "izmislio" izolaciju.

гебелсовска географија Моргана Фримена

15.02.2018. 12:58

@Mira Papic-Bileca - Изолација је измишљена одавно, само су је амерички криптонацисти довели до савршенства, као и убијање и пљачкање. А и пропаганда им није лоша, па неки оболели од штокхолмског синдрома верују у гебелсовске америчке измишљотине.

naranca

15.02.2018. 14:29

@Mira Papic-Bileca - @mirapapic A vidim vi koji niste bili izolovani napredujete dzinovskim koracima u ...........:)

naranca

16.02.2018. 01:05

@Mira Papic-Bileca - @mirapapic Ti si dala Teslu??????Kada?Kad si mu rusila spomenik?

Milo

15.02.2018. 12:17

Super da se napokon snima film samo videćemo hoće li u tom filmu da se kaže pravi razlog i istina zašto je uopšte došlo do tog bombardovanja?

melbourne

15.02.2018. 12:17

To braco Srbi, radite svoj posao, pokazite svetu sta su ko su Nato nacisti, 3 cetvrtine zemaljske kugle ce podrzati taj film!

Чикириз

15.02.2018. 12:22

Од 1999 па до данас,толико је било нових бомбардовања и осиромашеног уранијума,толико убијених цивила и деце да је нажалост, свет скоро огуглао на све то!!!Брига њих за бомбардовање Србије 1999 године!!! Филм само може да нам отера ове туристе који су почели да пристижу у Србију! Уплашиће се људи да не буду озрачени!!!

Gen52

15.02.2018. 15:16

@Чикириз - "Čikiriz" Svi komentari poput tvog idu u prilog zapadnoj propagandi u to vreme, pa samim tim zalašeš se da ta neistina i dalje bude istina. Treba otvoriti oči svetu, ali nažalost i danas u Srbiji ima puno gradjana koji iz ovoh ili onih (uglavnom materijalnih) razloga čuvaju neistinu o SRJ iz 1999. godine.

naranca

16.02.2018. 13:34

@Чикириз - ''Ozracen u Hrvatskoj'' kakav dobar naslov filma!!

Čika Velja

15.02.2018. 12:27

Tako bre brate!!! Dajte Hrvatima nekog novog da ga mrze,mi smo im vec dojadili!!!

Шоне

15.02.2018. 12:43

Коначно нешто што личи на праву истину.Надам се да ће ово успети да се пробије у свет.Само да на крају филма не буде оно:ви сте нас 99'е уништили али сте нам пријатељи бла бла бла...

ivan grozni

15.02.2018. 12:45

Puna podrska projektu, ali ipak da napomenem. Ako je cilj da dokumentarac gledaju ljudi u Nemackoj, SAD itd, sta ce vam Nikita Mihalkov? Zbog njega ce tamo dokumentarac izgledati neozbiljno i propagandisticki. Nadjite neke sa zapada, dobro ih platite ako treba, ali ne mesajte babe i zabe, ako vam je stvarno stalo do toga da na zapadu konacno cuju malo istine.

strelok

15.02.2018. 13:43

@ivan grozni - Таман сам хтео да напишем коментар, кад оно неко нашисао већ, и то боље него што бих ја. +1

naranca

15.02.2018. 14:14

@ivan grozni - @ivangrozni Samo neka gledaju.Samo neka gledaju I nek se crvene ako znaju sta je to.Nikitin brat je Andrej Koncalovski: ''Tango I Kes'',''Odbegli voz''.''Sramezljivi ljudi'',''Odiseja'',''Postarove bele noci'' itd..... snimljene u USA

ivan grozni

15.02.2018. 16:49

@ivan grozni - Iracionalno. Nama treba razumevanje na zapadu, a ne konfrontacija. Jeste Nikitin brat rezirao Tango i Kes, za koje zna 90% Amerikanaca, ali zato 0,0009% zna da je upravo on rezirao. A znate zasto? Zato sto ga inace ne bi gledali! A i to su mu dali samo zato sto je 80-tih bilo popularno davati potporu disidentima, sto je Andrej na pola bio. Ponasajmo se napokon odgovorno i odraslo kao nacija.

naranca

15.02.2018. 20:34

@ivan grozni - @ivangrozni Oni I ne znaju ko je rezirao'' Blade Runner'' -a (najbolji SF svih vremena)I skoro sve druge filmove.Kultura Im nije najjaca strana. Uostalom,na kraju krajeva, ko gleda filmove zbog rezisera?Mozda ti? I on I Nikita su dobri umetnici sto dosta obecava, a ko ih je u proslosti podupirao I zasto ,bas me z......

ivan grozni

15.02.2018. 23:39

@ivan grozni - @naranca "Uostalom,na kraju krajeva, ko gleda filmove zbog rezisera?Mozda ti?", "Oni I ne znaju ko je rezirao'' Blade Runner''" - ne znam da li ste svesni da ste u potpunosti poduprli moj predlog. Ko gleda dokumentarce zbog Nikite Mihalkova? Sta ce on u njemu? Ko je on? Ispasce da je "tamo neki Rus", i time cela prica u dokumentarcu pada u vodu. Ako dokumentarac ima neki cilj, onda ga treba raditi na nacin koji direktno podupire cilj, a ne da opet teramo neki inat, sto nikome ne ide u korist.

naranca

16.02.2018. 01:00

@ivan grozni - @ivangrozni Kako sam ja to podupro tvoj predlog????????Pa ne gledaju ni Francuske ni Nemacke ni Japanske ni Italijanske..Film se snima zbog kavaliteta a ne zbog Oskara.Sta bi ti Indijanu Dzonsa I Rat Zvezda?Najpopularnija 2 filma u USA.Radi se o raku,leukemiji,ne postovanju OUN, o pomaganju UCK -ISIS.O ''Grckoj'' tragediji i moralnom porazu Zapada.Nama a I svetu ne trebaju limunade ,nego filmovi koji se pamte I o kojima se misli.Ako glumi Dep kako ce znati o'' tamo nekom Rusu''?Tango.

ivan grozni

16.02.2018. 10:56

@ivan grozni - @naranca Opet niste shvatili. Sada pisete o tome kako "nama treba" film, a malopre, a i u clanku, se govorilo o filmu za stranu publiku. Pa navodite kako amerikanci ne gledaju ni francuske.... zapravo ne gledaju kvalitetne filmove,a vi bas trazite da se film "radi zbog kvalitete a ne oskara". Odlucite se. Ako treba za nas, onda ne treba ni Dep, ni Mihalkov, niko od stranaca vec iskljucivo nasi ljudi koji su i prosli kroz taj pakao. Ako treba za stranu publiku onda opet prilagoditi sve njoj.

naranca

16.02.2018. 13:19

@ivan grozni - @ivangrozni Gde sam ja to reko ''nama treba film''??????Meni je dovoljan I predovoljan, ''film'' I ona prva slika iz 23 bloka!!!!!Gde se to govorilo ''za stranu publiku''(to si mozda ti govorio)? Pravi stvaralac pravi Film za publiku a sada da li je to zapadna ,juzna,severna,istocna,Marsovska to nije vazno.Mi nismo Hrvati(danke deuthchland:).Uostalom I Richard Barton je igrao Tita u Sutjesci a nije prolazio nista 43.Angazovati poznatog glumca za film(ako se moze) se zove zdrav razum.Zar ne?

naranca

16.02.2018. 17:42

@ivan grozni - @ivangrazni Rekao sam zbog kvalteta ne zbog kvalitetE.Sahisto.

ivan grozni

16.02.2018. 18:16

@ivan grozni - @naranca "Nama a I svetu ne trebaju limunade ,nego filmovi koji se pamte", "I Richard Barton je igrao Tita u Sutjesci a nije prolazio nista 43.Angazovati poznatog glumca za film(ako se moze) se zove zdrav razum". Bravo, tacno tako. Ne trebaju nama, a ni svetu (strana publika) filmovi sa nepoznatim glumcima i reziserima, vec sa poznatim svetskim zvezdama (kao sto je Dep). Pretpostavljam da Bartona nisu uzeli zbog domace publike (ta bi radje Batu) a ni istocnoevropske, vec zbog zapadnog trzista.

* КОМЕНТАР *

15.02.2018. 12:46

Целој екипи желим сву срећу у овом пројекту и у животу !!!

Vaske

15.02.2018. 12:55

Samo našim stručnjacima pojedinim osiromašeni Uranijum nije štetan, dok svi u svetu znaju da je i prašina ovog elementa štetna.Puno sreće i uspeha u snimanju filma ekipi.

Branko

15.02.2018. 13:00

Posle ce oni da snime film o tome kako je masakrirano na hiljade muslimana u Bosni i na hiljade albanaca na Kosovu, kako su lesevi prevozeni hladnjacama i sakrivani po jamama sirom srbije i zasto su zapravo i krenuli sa bombardovanjem. bolje cutite.

Jasenovac

15.02.2018. 13:54

@Branko - Zasto da ne, samo neka snime! Nebi bilo ni prvi ni poslednji put. Sta je razlika onda? Razlika je da Srbi imaju dokaze i cinjenice a oni nemaju nikakve dokaze za to. To sto dovlace leseve iz citave bosne i sahranjuju kao zrtve Srebrenice nicim nemogu dokazati jer broj grobova moze da ide i u beskonacnost.

naranca

15.02.2018. 13:59

@Branko - @branko Za razliku od mnogih drugih ( znas kojih), mi se vekovima borimo(relativno uspesno) za slobodu,istinu I pravdu I protiv bratskog I komsijskog noza u ledjima.Zato ti u ime zivih I mrtvih Srpskih Vitezova kazem ''Fiat Justitia pereat Mundus''=Neka se vrsi Pravda(I cuje istina) pa makar propao ceo Svet.Mi smo Srbi bre.

Vlajko

15.02.2018. 13:07

Oni valjda misle da uranijum treba da bude obogaćen a ne osiromašen. Stručnjaci su samo za svoj džep jer praksa govori da je bolje kada si bogat nego siromašan. A bogat možeš da budeš ako sarađuješ, podržavaš stavove koji ti se saopšte od priznatih finansijera sa zapada, pa makar na štetu svog naroda i svoje države.

naranca

15.02.2018. 14:54

@Vlajko - @vlajko Obogacen se koristi kao gorivo u Nuklearnim Elektranama.Osiromaseni je beskorisno I opasno djubre.

ralex

15.02.2018. 13:08

Kopije treba poslati istinskim velikim prijateljima Srba i Srbije Klintonu i Bleru

срето

15.02.2018. 13:09

Ова тема је веома тешка, у политичком смислу.Управо због тога није ни могла, до сада, бити снимљена.Богу хвала, кицкице су се склопиле, нисмо више на маргинама цивилизације, како су нас представљали.Пуна подршка истини.

Milo

15.02.2018. 13:15

Ko će glumit Miloševića i Tuđmana i koliko će se plaćati za sve te silne statiste u kolonama...

Раде

15.02.2018. 13:19

Није С.Милошевић измислио изолацију већ Нато.

najevropljanin

15.02.2018. 13:30

Ne smemo ovo da radimo, ovo je vracanje u proslost. Treba se okrenuti buducnosti, zasto da ljutimo one koji su nam sada prijatelji i partneri?

naranca

15.02.2018. 14:58

@najevropljanin - @najeurupa ''Historia magistra vitae est''---Istorija je uciteljica zivota

Gen52

15.02.2018. 15:05

@najevropljanin - "najevropljanin" Znači treba da čutimo, da nabijamo glavu u pesak, jer tobož da ne naljutimo naše "prijatelje". Ti "prijatelji" sutra će da ti okrenu ledja ako nešto uradiš protiv njihove volje i rečiće ma udri ih to su gamad. Ako su ljudi i uvide šta je bezrazložno radjeno može da se desi da im savest proradi.

Vadadada

15.02.2018. 13:30

Sve najbolje za projekat .. A Branko i ostali jadnici koji ne vole svoju zemlju neka se slobodno isele i zelimo im svu srecu , daleko im lepa kuca.!

Zonezo

15.02.2018. 13:35

Isto se sada dešava u Siriji, a pre toga u Iraku, Avganistanu...Nije bitno kome se dešavalo, jer svi smo pogođeni spoznajom da tome nema kraja. Drugi svetski rat je bio poslednji pravedni rat u kome su se znali povodi, uzroci, posledice, interesi, prijatelji i neprijatelji. Sada kada je sve povredjeno novcu, ratuje se za profit u svim sferama zivota. Nas cilj nije vise oslobođenje, uništenje zla u korenu i solidarnost medju ljudima i narodima, vec prigrabiti sto vise samo za sebe.

dovla

15.02.2018. 14:00

Neka otvore neki ziro racun ili ako se moze donirati preko pay pal-a ,da i mi iz inostranstva posaljemo koliko mozemo,da film ispadne sto bolje.

Francesco

15.02.2018. 14:55

@dovla - Nemojte samo vi iz dijaspore da nam pomažete molim vas. Mislim da se jedan deo (barem onaj normalni deo) stanovnika Srbije slaže sa ovom mojom molbom.

Lejla

15.02.2018. 14:25

Valjda će i R. Fajns da da svoj doprinos, tj. da nekog odglumi u ovom projektu. Za one silne novce koje je dobio od vlade Srbije... red je...

naranca

16.02.2018. 18:33

@Schaumburg Illinois - @Shaumburg ''Rod prastari svi smo, al Goti mi nismo .Slovenstva smo drevnoga cest''.....

~БГ~

15.02.2018. 14:43

браво подржавам пројекат на глобалном нивоу

naranca

15.02.2018. 14:49

Ovaj film ce pomoci I svetskom miru I ekologiji jer taj Uranijum ide kao zagadjenje I ostecuje zdravlje svih ljudi na celoj zemaljskoj kugli!!!!Sve zemlje su zabranile te ''prljave nulearne bombe''.USA su isto potpisale zabranu ali Senat nije ratifikovao pa ih vojno-industrijski komplex jos koristi Uranijum na opstu stetu.A njihovu zaradu+.Cujem da su ih koristili I u Siriji(za pomoc umerene opozicije:).

cestitke

15.02.2018. 14:51

Svaka cast SVIMA koji ucestvuju u ovom projektu, zelim Vam mnogo srece jer ,nadam se, konacno ce svet da vidi istinu o ovom zlocinu, jer zahvaljujuci ovoj vladi Srbije na Srbiju se gleda drugacijim, pozitivnim, pogledom u velikoj vecini zemalja.

Vlada Legenda

15.02.2018. 14:55

Konačno!Istinu o strašnom zločinu na sunce!Omogućiti da se maksimalno podrži ceo projekat i da to bude samo početak otkrivanja surove realnosti o najvećim svetskim zločincima!

Gen52

15.02.2018. 14:57

U jeku bombardovanja i svetske propagande, moji rodjaci u Švedskoj borili su se u kontaktima sa poznmanicima Švedjanima da dokažu suprotno od zapadne propagande, ali nisu imali dokaze, pogotovu posle rušenja RTS. Tražio sam u RTS i Studio B da mi daju snimke o NATO bombardovanju, bez uspeha, pogotovu tadašnji Studio B. U Domu Vojske uspeli su da mi snime tridesetak minuta materijala i to sam poslao. Rezultat je bio da svi od Švedjana koji su videli materijal izvidjavili se što su bili u zabludi.

Jovana

15.02.2018. 14:59

Konačno da se neko setio! Barvo. Ovo mora biti vrhunski urađeno na holivudskom nivou da bi probili propagandu na zapadu! Objavite račun za nas koji imamo firme i koji bi hteli da doniramo za ovaj projekat.

~БГ~

15.02.2018. 15:03

подршка пуна ! за филм на глобалном нивоу треба улагати приказивати

Istrajnost

15.02.2018. 15:04

Bravo za mlade koji su ukljuceni u ovaj projekat! A sve nade polazemo u istrajnost profesorke Grujicic I ljude koji je podrzavaju.

Lejla

15.02.2018. 16:53

@Spomenka - Anđelina Džoli nije plaćena da shvati srpski narod, tako da od tog posla nema ništa.

naranca

15.02.2018. 23:10

@Spomenka - @lejla Ona je placena da recituje tudje reci I misli.I to radi vrlo lose.

ZoZoNaC

15.02.2018. 15:15

NATO ZLOČINIMA... bože kako smo primitivni... Taj nato nam je prijatelj! Nemojte da nas čuju za ovaj naslov jako če da se naljute inače baš nas vole i veliki su nam prijatelji!

Jugoslava Pravdic

15.02.2018. 15:20

Ljudi dragi. Pa, valjda ste više shvatili. Ovo je Rajh, moderni, IV faza. Prije su imali gasne komore i vodili ljude tamo. Sad to rade sa većom kamuflazo, Staviš pet-šest krugova embarga da se narod iscrpi od gladi i nemaštine, onda mu šalješ gasne komore iz vazduha. Geto se stvara od čitave drzave. Nisu bombe padale samo na srbe, ne bira bomba koga će pogoditi. Svi su narodi ginuli, neko više, neko manje. Ali, pitam se, dokle? Dokle narod da ide jedan protiv drugog?

naranca

15.02.2018. 23:08

@Jugoslava Pravdic - @jugoslavapravdic Dokle?Do svetske komunisticke revolucije.Dok se ne unisti imperijalizam-kapitalizam.Jer je svima ocigledno.Imperijalizam=smrt( I to za sve I Svet)

Miki - Zg

15.02.2018. 16:52

Ima nade da se pokaže zločinačko-vandalsko ponašanje Nato alijanse u Srbiji 99.god.

Milenko Arsenijević

15.02.2018. 19:01

Mislim da bi "Milosrdni Sotona" posle njihovog andjela bio prikladan naziv za ovaj film.

Luka

15.02.2018. 19:26

Bojim se da i ovaj film ne prođe kao u Češkoj film “Ukradeno Kosovo” a da ne pominjem da se ni na jednoj državnoj televiziji nije davao film Malagurkog “Težina lanca”.

naranca

15.02.2018. 20:23

@Luka - @luka Ako, ako.Istina grize ,probija ,isplivava.Mozda ne danas ,mozda ne sutra.......Ali kako rece Isus'' Nista nije sakriveno da nece biti otkriveno.Nista nije tajno da nece postati javno''

Никола87

15.02.2018. 20:07

Деп можда има извесне приватне меморије и везе око Србије, али гарантовано неће пристати ни на какав просрпски политички пројекат, пошто је ноторни демократа и либерал, а самим тим и клинтонофил. За српски народ се на западу ангажују махом десничари, а не знам ниједну личност из света забаве да није хардкор левичар. Својевремено смо падали у транс и пред "србофилијом" Роберта Денира, Ричарда Гира, Никол Кидман, Шерон Стоун... Уздајмо се пре свега у Михалкова, он проверено јесте наш пријатељ.

naranca

15.02.2018. 22:38

@Никола87 - @nikola87 Sta je,ne dopada ti se,aaaaa???Kakav bre ''prosrpski politicki projekat''.Radi se o nezakonitom,nemoralnom,antihriscanskom,anti humanistickom genocidu.O unistavanju zivota na Zemlji radi profita. O skrnavljenju saveznickog oruzija u sluzbi intresa jedne porazene Eu zemlje.U sluzbi odrzanja matorih generala I admirala u nepotrebnom I skupom zaposlenju.Da izgleda da su zauzeti posle kolapsa SSSR-a.Depova pra-baba je bila Chiroki Indijanka A on je dobar covek.Zaboravio si Toma Hanksa.

Никола87

16.02.2018. 01:59

@Никола87 - Кад је пројекат политичке природе, то не значи по себи да се ради о фарси политичара, јер свакако да има и хумане политике, чија је једна од реализација ово са филмом о агресији. Апропо глумаца, они су хипербогате, углавном не силно моралне личности које говоре и делају како им режим налаже, а не јер много воле ове или оне, или јер их вежу те и те нити... Преци Питера Јустинова по оцу били су правосл. Руси, по мајци Французи: он је, по твом, требало без питања да се заузме за Србе - кад оно...!

Bojan

16.02.2018. 04:23

@Никола87 - Pa možemo mi to da zovemo kako hoćemo, ali neće Dep protiv demokrata, lepo ti je čovek rekao. A ovaj film će svakako biti prosrpski a ne proamerički i to bi mogao da bude kraj njegove karijere. Toga su svesni i autori ali je dobro za naslov, pa hajde da pomenu jednu veliko ime da bi ljudi čitali.

naranca

16.02.2018. 12:22

@Никола87 - @nikola87 Piter Justinov je bio ruski Jevrejin.ka sto je Soros madjarski Jevrejin.E sad ti oceni kuda ce da krene politicki.

naranca

16.02.2018. 12:46

@Никола87 - @bojan Tebi je grupa ubica koji su ubili JFK-a izveli coup de etat isli u Vijetnam I bombardovali Srbiju,(I jos mnogo zasluga.....) Amerikanci????????????Nisu.To su samo internacionalni zlikovci,To nisu Amerkanci Dzordza Wasingtona ,Abrahama Linkolna,Teodora Ruzvelta,JFK-a.....To su fasisti,ma kako oni sebe zvali. I Dzoni to zna!!!!Nesto drugo zar mislis da bi to bio kraj njegove karijere u slobodnoj,sloboda govora itd zemlji????????Mozda kod Hitlera I Staljina..

Ksenija

16.02.2018. 02:05

Ne znam ko ce pisati scenario i rezirati, ali osnovno je da se pre pocetka odluci o tome kome je film namenjen. Da li je to Zapad, Istok (Rusija), Kina, ili...Da li je to siroka publika ili intelektualci. Inace nema smisla, jer svaka od ovih kategorija zahteva potpuno razlicit ugao gledanja (a, kao sto se zna, svaka istina ima brojne nacine na koje se moze interpretirati). Zato i film Malagurskog nije imao siroku prodju - jer je pravljen za nas koji manje vise sve to znamo. Ipak, srecno!

Gen52

16.02.2018. 11:47

@Ksenija - "Ksenija" Naša istina je jedna jedina bio snimljen film za Zapad, Istok, Kinu, ili za intelektualce ili običan narod. Intelektualci na zapadu i znaju ponešto, ali njihov ponos i ego ne dozvoljava da se sa njima drugačije razgovara sem samo preko istine.

naranca

16.02.2018. 12:27

@Ap0qalypto - @apoqulipto Mislis igraju Cetnike u novom tehnikolor holivudskom spektaklu.

Jovan

16.02.2018. 12:15

Moje misljenje je da je korisno napraviti film sa tom tematikom. Medjutim sta ostaje zagonetno? Ni jednom jedinom recju se ne pominje ko ce rezirati taj dokumentarac.Sudeci po izboru Dzonija Depa i Mihalkova, koji su bili gosti Drvengrada na Mecavniku, pretpostavljam da znam ime rezisera koje za sada ostaje tajnovito.