Ремонт Немањића

М. Н. С.

среда, 17. 01. 2018. у 20:56

Ремонт Немањића

ПОДУХВАТ Са снимања серије Фото Н. Живановић

Управни одбор РТС уважио мишљење савета и гледалишта. Измене у монтажи учиниће да и прва епизода постане динамичнија

КОНАЧНУ оцену серији "Немањићи - рађање краљевине" ипак ће дати гледаоци и стручна јавност, и то тек после њеног емитовања у целости, став је руководства и Управног одбора РТС, усаглашен на јучерашњој седници УО јавног сервиса.

У саопштењу УО РТС се наводи да је ова одлука донета у складу са законским надлежностима овог тела, али и уз уважавање мишљења Програмског савета, чији је председник Миливоје Павловић тражио да савет погледа макар половину снимљеног материјала пре емитовања.

"Новости" сазнају, да су на састанку Управног одбора, који је у уторак трајао до касно у ноћ, представници менаџмента РТС обавестили чланове УО и председника Програмског савета да се ради на измени прве, у новогодишњој ноћи емитоване епизоде "Немањића".


ПРОЧИТАЈТЕ И:Rasplet drame oko "Nemanjića" čeka drugu epizodu


Ове измене у монтажи ће прву, већ емитовану епизоду учинити динамичнијом, а са појачаном пажњом већ се ради на монтажи и преосталих 14 епизода. После приказивања целе серије, како сазнајемо, биће организован округли сто о квалитету "Немањића".

ПЛАН ПРИКАЗИВАЊА СЕРИЈА "Немањићи" биће емитована према плану РТС, који предвиђа приказивање прве епизоде за 17. фебруар, друге епизоде за 18. фебруар, док ће преостали наставци бити приказивани недељом.

Интервенција савета у име гледалишта је, по свему судећи, довела до резултата - снимљени материјал биће "поправљен" колико је то могуће, како би квалитет сваке епизоде био подигнут на виши ниво.

Снажна реакција јавности и замерке упућиване на квалитет и историјску веродостојност приказане епизоде, уродиле су плодом утолико што ће се екипа потрудити да сугестије гледалишта и стручне јавности бар у одређеној мери "послуша".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Jugoslava Pravdic

17.01.2018. 22:24

Ispravna odluka. Da vidimo šta se htelo poručiti ovom serijom. Nakon toga, svi mogu reći svoje mišljenje kao i za Ravnu Goru. Glumci su odlični, pa neka se prikazuje do kraja.

Паметница

17.01.2018. 23:15

На основу зе серије и Тита коме су били потребни докази да је потомак тог Њ.ВЦара из 1346 да се оснује Конституционална Монархија и Монарх и тако поврати цео капитал од лажова,превараната,тих потомака чији преци су дошли у Европу боси у хаљинама.

Апсурд

18.01.2018. 08:42

@Паметница - "Паметнице" а да ви нисите у том " доласку у Европу" малкице негде залутали?

Дона

18.01.2018. 09:08

@Паметница - Ај сад преведи нам то што си налупетала да нас мало просветлиш!

Nikolić

18.01.2018. 10:08

Slažem se ja sa tim da se snimljeno emituje u celosti. Šta je, tu je! Ali ukoliko se pokaže da je projekat bio bezuspešan i neprofitan. Šta tada!!!? Ko će od odgovornih snositi kosenkvece, ko će nadoknaditi novac upotrebljen za ovaj poduhvat. Podsetiću da je novac obezbedio RTS, odnosno poreski obveznici i televiziski pretplatnici. Pitanje ko će to nadoknaditi ili će sve opet otići niz Dunav i Savu !?

Милан Лекић

18.01.2018. 12:25

Највећи порази су победе над сопственим народом. Европски пројекат о писању заједничке историје балканских народа - после "313" и "Хрватских краљева" - добио је трећи наставак у "Немањићима...". Континуитет другог и трећег наставка обезбеђен је чистим хрватским изговореном првом реченицом византијског цара Манојла Комнина. Српски кнез Вишеслав (Порфирогенит) препуштен је Хрватима, а за најстаријег претка Немањића означен његов праунук Властимир - чиме је скраћена српска историја "државе Рашке".

Cudo nevidjeno

18.01.2018. 14:20

Ovo je nesto sto odrazava stanje institucija u Srbiji. Potrosili novac na istoriski netacnu i glumacki bijednu seriju pa ajde malo da nasminkamo seriju i prevarimo javnost. Narod placa njihove hirove.

Dusan BG

18.01.2018. 17:22

Овакво домонтирање и шминкање пропалог пројекта је само куповина времена и замлаћивање јавности. Наравно да ништа не може да се побољша. У серији глуме и то веома јаке улоге, глумци који су широј јавности изузетно иритантни! Да не идем у ширину због чега... Да ли ће и њих да мењају у монтажи? Затим сценарио, култура дијалога, мудре мисли оног времена...? У случају "Немањића", ремонт би значио све испочетка...