Вики радионице за запослене у институцијама културе

Танјуг

01. 10. 2017. у 23:21

Министарство културе и информисања и Викимедија Србије организују радионице уређивања Википедије и других "вики" пројеката за запослене у институцијама културе - архивима, музејима и библиотекама

Вики радионице за запослене у институцијама културе

Министарство културе и информисања и Викимедија Србије организују радионице уређивања Википедије и других "вики" пројеката за запослене у институцијама културе - архивима, музејима и библиотекама.

Радионице ће се одржати 2, 4. и 6. октобра у Министарству културе, са циљем оспособљавања запослених за допринос представљању културно-историјског наслеђа на интернету, али и подршке дигитализацији културне баштине.

Викимедија Србије, као званични огранак Задужбине Викимедија, у Србији спроводи глобални програм ГЛАМ (Galleries, Libraries, Archives, Museums), са циљем остваривања двосмерне сарадње у креирању и унапређењу доступности ризнице културног и историјског наслеђа наше земље на интернету.

У складу са политиком очувања културне баштине, Министарство културе и информисања пружило је подршку развоју ГЛАМ програма у Србији и заједничким напорима ће се у наредном периоду радити на успостављању стабилне и дугорочне сарадње институција културе и Викимедије Србије.

Циљ је представљање колекција и установа на Википедији и другим вики пројектима, али и дигитализацији архивских материјала.

Радионица за запослене у музејима биће одржана 2. октобра, представници архива ће се упознати са могућностима рада у вики окружењу 4. октобра, док је 6. октобар резервисан за представнике библиотека у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације