Истином против мржње

В. МИТРИЋ

четвртак, 18. 05. 2017. у 21:19

Истином против мржње

Ратко Дмитровић и Миломир Краговић ,фото Б. Милошевић

Књига "Крст на крижу" Ратка Дмитровића представљена у Бијељини. Моја намера је и била да расветлим, објасним, и обелоданим све ово, не само као сведочанство минулих времена, већ као наук будућим генерацијама - поручио аутор

СУШТИНА књиге "Крст на крижу" је константна мржња коју већ век и по према Србима гаји хрватска интелигенција и Католичка црква, рекао је, у четвртак вече у препуној сали Народне библиотеке "Филип Вишњић", Ратко Дмитровић, генерални директор и главни уредник "Новости" на промоцији своје књиге, за коју влада велико интересовање на обе обале Дрине, Саве и Уне, али и у иностранству.

Дмитровић каже да је, као аутор, "с разлогом задовољан што се књига тако добро 'примила' међу читаоцима, који су препознали оно што сматрају драгоценим за боље разумевање и схватање српско-хрватских односа."

- Моја намера је и била да расветлим, објасним, и обелоданим све ово, не само као сведочанство минулих времена, већ као наук за будућност садашњим и будућим генерацијама - поручио је Дмитровић.

Говорећи о књизи Миломир Краговић, уредник Издавачке делатности Компаније "Новости" је рекао да је, више него очито да је "армија" читалаца схватила дубину и ширину порука из књиге, што сведочи и податак да је доживела пет издања и да је, већ, штампана у тиражу од 16.000 примерака.

На промоцији у Бијељини, где су, поред Сембераца, стигли и бројни љубитељи књиге из Брчког, Угљевика, Зворника, Лопара и околних места, Дмитровићу се су посетиоци и лично захваљивали за труд, рад, знање и умеће да на овако ваљан начин објасни "шта се иза брда ваља" кад су у питању односи два народа.

УЏБЕНИК

- ДУЖНИ смо да се лично захвалимо аутору ове књиге, која је и уџбеник и лепа литература у исто време - каже академик Српске краљевске академије, Бијељинац Драгомир Драго Мирковић. - Ово је велики допринос за наш род, да боље истину виде они који нешто знају о српско-хрватским односима, а да боље "отворе очи" они који добро не "виде".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације