Све неистине Миленковића

27. 03. 2017. у 19:41

Реаговање: Небојша Горановић, привремени заступник капитала И. П. "Просвета"

Све неистине Миленковића

Књижара "Геца Кон", Фото М.Лабудовић

ПОВОДОМ текста "Просвета у раљама стечајне мафије?", објављеног 26. марта у "Вечерњим новостима", нашој редакцији обратио се Небојша Горановић, привремени заступник капитала И. П. "Просвета".

- Без икаквих доказа и чињеница директор Друштва (Драган Миленковић) изнео је низ неистина, патолошких лажи и клевета, којима је циљ да се укаља мој неспорни људски и професионални кредибилитет, а због мог јасног и отвореног неслагања са начином вођења и пословања Друштва. Више од 35 година обављам најзначајније функције у привреди без иједне мрље у каријери - каже Горановић, и додаје: - Свој нерад, нестручност и лоше пословне резултате директор Миленковић покушава да одбрани нападајући друге. Три године производи пословне губитке, не извршава пословне планове, не решава питање залиха, опструише рад привременог заступника капитала. Без нових пословних идеја и квалитетних пословних ангажмана, маргинализовао је Одбор директора, а они мирно посматрају пословно урушавање "Просвете".

Горановић истиче да је тражио и да ће поново тражити од надлежних државних органа да провере све наводе из овог текста и све друге аспекте пословања Друштва.

- Пословни резултати јасно указују да господин Миленковић нема менаџерски потенцијал и у пракси остварене резултате да би могао успешно водити пословање "Просвете". Својом неспособношћу и лошим пословним резултатима води "Просвету" у пословни суноврат, а угрожени су имовина и капитал Друштва. Као врхунац његове привредничке имагинације и визије стоји затварање реномиране књижаре "Либеро" чији је некадашњи простор издат у закуп продавници месних производа. У чланку тражи помоћ за реновирање књижаре "Геца Кон" од државе и добротворних организација иако су државни повериоци више од 200 милиона конвертовали у капитал - тврди Горановић.

У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ


ОДГОВОРНО тврдим да сам своју функцију председника Одбора и привременог заступника капитала вршио у складу са овлашћењима из закона, а мој захтев за исплату накнаде утемељен је на члану 44. Закона о приватизацији и члану 20 УППР-а. Сви остали наводи из чланка који се односе на моју личност су лишени логичког и чињеничног основа. Против директора Миленковића због изнетих неистина и клевета поднећу кривичну пријаву - каже Небојша Горановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације