ГОДИШЊИЦА СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГЛУМЦА: Гага заувек у сећању

Јелена Матијевић

субота, 11. 03. 2017. у 19:34

ГОДИШЊИЦА СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГЛУМЦА: Гага заувек у сећању

ЛЕГЕНДА Драган Николић на снимању серије "Албатрос" 2011. године

На Новом гробљу у Београду и у цркви на Врачару данас обележена годишњица смрти нашег великог глумца. Парастосу присуствовали колеге, родбина, кумови, пријатељи...

У АЛЕЈИ заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а потом и у малој Цркви Светог Саве на Врачару, родбина, кумови, пријатељи, колеге и комшије обележили су данас годину од смрти великана српске глуме Драгана Гаге Николића.

Код вечне куће омиљеног драмског уметника у Алеји заслужних грађана, око 11 часова окупило се двадесетак његових блиских пријатеља из врачарског ресторана "Талија". С њима је незаборавни Флојд годинама проводио све своје слободно време, заједно су деценијама "бистрили" о свему... Јуче су били готово без речи, не кријући мушке сузе.

- Ни после годину дана не верујемо да је наш Гага отишао - једва нам говори његов пријатељ Боки. - Отишао је у вечност а, у ствари, увек је са нама.

Бескрајно тужан био је и Драганов колега, глумац Горан Султановић.

- Шта да вам кажем, осим да га никад нећу оплакати - тешко проговара Султановић. - Гага је био мој пријатељ, део мог одрастања, мог живота, моје интиме. Господин свуда и у свему.

Годишњи помен Драгану Николићу обележен је јуче у пола један, у црквици Светог Саве на Врачару. Парастос је служио свештеник Вукашин Милићевић у пратњи Дечјег хора "Растко" при Храму Светог Саве.

Међу педесетак окупљених били су Раде и Верица Дравић, брат и братаница Драганове супруге Милене Дравић, кумови - тениски тренер Радмило Арменулић и глумица Мира Пеић, као и Гагине колеге Сека Саблић, Тања Бошковић, Бранимир Брстина, Небојша Илић, Исидора Минић, Љиљана Лашић, кошаркашки тренер Дуда Ивковић, филмски критичар Милан Влајчић...

* ПАРАСТОС Помен барду нашег глумишта / Фото Жељко Кнежевић


- Не могу да опишем колико ми кум Гага недостаје - рекао нам је пре парастоса Радмило Арменулић. - Ево, сада се у цркви окрећем да видим да ли је и он дошао. Његов одлазак никако не могу да прихватим. Тек кад одем на гробље суочим се са истином.

Сузе није могла да задржи ни глумица Сека Саблић.

- Прошло је годину дана а Гаге се сви тако добро сећају и обожавају га - казала је Саблићева после помена. - Верујте, уопште нисам била свесна колико је Драган вољен. Не памтим да је неки глумац тако искрено вољен. Обележио је деценије нашег глумишта.

Драган Николић умро је у Београду 11. марта прошле године у 72. години, после дуге и тешке болести. Остварио је више од стотину улога, без којих се не може замислити домаћа филмска и позоришна уметност.


МИЛЕНИНИ ИРИСИ И БЕЛЕ РУЖЕ

ГЛУМИЦУ Милену Дравић болест је спречила да данас посети гроб и присуствује годишњем помену супруга Драгана Николића. Велику сузу од белих ружа и ириса, уместо ње, на Гагину вечну кућу, око пола једанаест, положио је њихов осамнаестогодишњи комшија Дејан. Он је, поред Миленине сузе, ставио и свој букет цвећа, у вазу на којој је био грб Црвене звезде, будући да је Гага био ватрени "делија".

- Милена сада бије своју битку и много јој је тешко што није могла да дође - рекао нам је Дејан, скромни дечак који није желео да се слика. - Волео сам Гагу и много ми недостаје. Њихов сам комшија, живим сам без родитеља, а данас пуним 18 година. Да је жив, Гага би ми сигурно честитао. Милену, иначе, повремено посећујем и одем у продавницу да јој купим намирнице. Она се много променила после Гагине смрти, а и болест је баш мучи...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)