ПОРЕД филма "На млијечном путу" Емира Кустурице, који отвара 45. Фест, и који је распродао велику дворану Сава центра за само два дана, највеће интересовање публике влада за остварења "Манчестер на мору" Кенета Лонергана, "Краљица Шпаније" оскаровца Фернанда Труеба, "Џеки" Пабла Лараина, "Она" Пола Верхувена.

Према броју продатих улазница, као највећи хитови издвајају се филмови "Патерсон" Џима Џармуша, "Тајни запис" Џима Шеридана, "Тишина" Мартина Скорсезеа, "Месечина" Берија Џенкинса... У националној такмичарској селекцији, поред "Реквијема за госпођу Ј." Бојана Вулетића, који ће домаћу премијеру доживети на Фесту, после светске премијере на Берлиналу, велико интересовање привукао је и контроверзни филм "Афтерпарти" младог редитеља Луке Бурсаћа. Сатирична трагедија и хроника једне генерације представљена кроз миље београдског клабинга имаће премијеру 5. марта на затварању Феста. Због експлицитних сцена секса, пројекција "Афтерпартија" у Сава центру заказана је у ноћном термину.

Занимљиво је да је Бурсаћ изазвао велику пажњу јавности и пре неколико година, када је за потребе студентског документарца "Три" објавио оглас на друштвеним мрежама за девојке којима је нудио педесет евра за снимање експлицитних сцена секса. Овај "тест шокантности", како је део наше јавности окарактерисао филм младог аутора, премијерно је приказан на Белдоксу 2013, а сличним сценама обилује и филм "Афтерпарти".

У главним улогама су Раде Ћосић, Никола Шурбановић, Јана Милосављевић, Владимир Гвојић, Драган Јовановић, Слободан Бештић, Лидија Вукићевић.

ЉУБАВНИ ТРИЛЕР "НОЋНЕ ЗВЕРИ"

ВЕЛИКО интересовање публикe Феста изазива и филм "Ноћне звери" Тома Форда, овенчан Гран-пријем на прошлогодишњем фестивалу у Венецији. Један од најекстравагантнијих и најцењенијих модних дизајнера данашњице, који се прославио и као редитељ, враћа се у биоскопе са узбудљивим љубавним трилером, у којем играју Ејми Адамс (на слици), Џејк Гиленхал, Арми Хамер, Исла Фишер, Арон Тејлор-Џонсон (добитник Златног глобуса за епизоду) и Мајкл Шенон, номинован за овогодишњи Оскар за најбољу споредну мушку улогу.