Једанаест дела у ужем избору за НИН-ов роман године

Бета

четвртак, 05. 01. 2017. у 16:54

Једанаест дела у ужем избору за НИН-ов роман године

Са прошлогодишњег проглашења Романа године

У ужој конкуренцији за НИН-ов роман године налази се 11 књига, међу којима и дела двојице ранијих добитника, као и један првенац

У ужој конкуренцији за НИН-ов роман године налази се 11 књига, међу којима и дела двојице ранијих добитника, као и један првенац.

Светислав Басара, који је добио НИН-ову награду за "Успон и пад Паркинсонове болести" 2006. године, сада је у конкуренцији с романом "Андрићева лествица ужаса", а Владан Матијевић, добитник награде 2003, сада је у ужој конкуренцији с књигом "Сусрет под необичним околностима".

Чланови жирија Јасмина Врбавац, Тамара Крстић, Зоран Пауновић, Михајло Пантић и Божо Копривица у ужи уврстили су и један првенац "Осмех под гором маслиновом" Луке Трипковића, саопштио је данас НИН.

Светлана Слапшак, чланица жирија 1990. и 1991, сада пред други жири излази с "Равотежом".

Први пут у конкуренцији за награду су Мухарем Баздуљ с "Лутком од марципана", и Дарко Тушевљаковић с "Јазом".

У конкуренцији су и "Арзамас" Иване Димић, "Хронике сумње" Владислава Бајца, "Кафана" Жарка Радаковића, "Одлазак у Јолки Палки или лажна узбуна у Алеји заслужних" Мирјане Ђурђевић и "ПА КАО" Владимира Табашевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

koja d ing

07.01.2017. 09:03

Ziri je ,, boli glava,, pa zato neki ne skidaju kapu.Curuvija sto organizuje svaka cast a u lovi slast ... i Ameri promenili plocu a Cure nikako ..sve dok ima love..