БЕОГРАД - Награда "Ружица Сокић" данас је у омладинском позоришту "Дадов" уручена младој глумици Јелени Благојевић, саопштено је из тог позоришта.

Награду је уручила глумица и председница Управног одбора Фондације "Ружице Сокић" Весна Станковић. Јелена Благојевић (14) чланица је "Дадова" од првог разреда основне школе.

Осим у "Дадову", играла је у Атеље 212 у представи "Отац на службеном путу" у режији Оливера Фрљића, "Збогом СФРЈ" у режији Кокана Младеновића, а тренутно глуми у Народном позоришту у представи "Наши Синови" у режији Татјане Мандић Ригонат, као и у представи "Мајстори Мајстори" у режији Милана Караџића у позоришту "Бошко Буха".

У организацији РТС-а снимила је једну главну филмску улогу у ЕБУ драми "Ања", учествовала је ТВ серији "Плашко Храбровић" и у документарној серији "Деца у првом светском рату".

Играла је у више од 180 позоришних представа заједно са Ђузом Стоиљковићем, Даницом Максимовић, Миодрагом Кривокапићем, Банетом Трифуновићем, Микијем Крстовићем, Олгом Одановић, Даром Џокић, Аљошом Вучковићем, Феђом Стојановићем и Милорадом Мандићем, пише у саопштењу.