Нови роман Саше Ђуровића - „Архив Карусел

NovostiOnline

16. 11. 2016. у 13:50

Роман је ауторово сведочење о 90-им годинама у Београду и региону. Неконвенционалан и атипично писан политичко социолошки трилер који се чита у једном даху.

Нови роман Саше Ђуровића - „Архив Карусел

Књига „Архив Карусел" писца, публицисте и политичког аналитичара Саше Ђуровића изазвала је велико интересовање на овогодишњем сајму књига у Београду. Први тираж књиге је распродат на штанду „Нова Књига" .

Роман Саше Ђуровића је плануо практично без рекламе јер аутор није хтео да прави промоцију уз образложење да су промоције „ естрадна пракса а да он презире све што има естрадни префикс". Роман је ауторово сведочење о 90-им годинама у Београду и региону. Неконвенционалан и атипично писан политичко социолошки трилер који се чита у једном даху.

Аутор наглашава да је ово време комуникације сликом а не речју, зато је, као ретко кад, тако мало читалаца књиге. Цитирајући Андрића "доброта је на овом свијету голо сироче" аутор у својој књизи филигрански, кроз примере оних који су њега персонално изневерили, апострофира чињеницу да је огроман број оних који су заборавили да се стиде, а " први знак еxтремне глупости је одсуство стида"

Своје импресије о роману „Архив Карусел" изнели су Слободан Тишма, Вида Огњеновић, глумица Вјера Мујовић, уредница Нина Весна Малишић која је написала да је роман „Архив Карусел „ сјајна књига а да се Саша Ђуровић, маестрално провлачећи ликове кроз своје дело, понаша у маниру најбољих стваралаца Прашке филмске школе. Закључак је да је Роман „Архив Карусел" нешто потпуно ново на регионалној књижевној сцени.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације