Чаробњак Балкана

Н. Ј.

14. 11. 2016. у 21:50

Кустурица награђен у Лисабону. "На млијечном путу" иде у Москву

Чаробњак Балкана

РЕДИТЕЉ Емир Кустурица добитник је Награде за животно дело на Међународном филмском фестивалу у Лисабону. Филм "На млијечном путу" приказан је у оквиру главног програма, а организатори и критичари публици су представили богат опус српског аутора.

У програму Есторил филмског фестивала публика је имала прилику да разговара са српским редитељем о његовом богатом ауторском опусу. Посебну пројекцију имали су и прослављено дело "Дом за вешање", као и документарац "Приче суперосмице" настао током турнеје његовог No Smoking Orchestra, које су организатори назвали "музичким чаробњацима Балкана".

Филм "На млијечном путу" до сада је, иначе, приказан у 20 држава, а у Лисабон је стигао после мексичке премијере којој је уз Кустурицу присуствовала и глумица Моника Белучи. Најновије Кустуричино остварење тренутно се приказује у Португалији, а руска премијера заказана је за 19. децембар у Москви.

ГОСТ САНУ

НА трибини "Гост САНУ", у оквиру циклуса који је однедавно покренула Академија наука, позивајући најугледније научнике и уметнике, Кустурица ће сутра у подне одржати предавање насловљено "Бог је култура". У свечаној сали на другом спрату Палате САНУ, потом ће му бити додељена захвалница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Wex

15.11.2016. 05:11

Браво легендо.У својој бранши си топ а и шире...