Новости и Лагуна поклањају: Пауло Коељо - Шпијунка

Новости онлине

28. 10. 2016. у 11:57

"Новости” и „Лагуна” поново дарују најверније читаоце

Новости и Лагуна поклањају: Пауло Коељо - Шпијунка

"Новости” и „Лагуна” поново дарују најверније читаоце. Пет најбржих читалаца који пошаљу СМС добиће на поклон књигу "Шпијунка" аутора Паула Коеља.

Укратко о књизи

Нови роман Паула Коеља! Прича о најчувенијој шпијунки XX века – Мати Хари.


Садржај


Мој највећи злочин био је то што сам еманципована и независна жена у свету којим владају мушкарци. Оптужена сам за шпијунажу, мада се све што сам успела да сазнам своди на говоркања по салонима и кулоарима високог друштва.


Париз, затвор Сен-Лазар, 1917. година. Жена чека погубљење. Има само једну жељу: да њена кћи, коју никада неће видети одраслу, сазна истину и не поверује ником другом до својој мајци. Зато узима папир и оловку и почиње да прича свој пустолован и контроверзан живот.

Жена која чека на погубљење у Сен Лазару је Мата Хари, најпожељнија и најтраженија жена свог времена: скандалозна играчица, неодољива заводница најбогатијих и најмоћнијих људи онога доба, спремна да постане њихова пратиља, љубавница и поуздан конфидент, али и свесна да због тога изазива љубомору и завист многих жена и супруга у париским аристократским круговима.

Маргарета по рођењу, или госпођица Меклеод, како су је звали на Јави, или Х21, што је њено шифровано име за време рата, Мата Хари има прошлост пуну мрачних тајни и садашњост испуњену све самим опасностима: суочена са друштвеним предрасудама, посветила је свој живот слободи, и сада плаћа несразмерно велику цену.


Други о књизи


„Иако су скоро сви чули за Мату Хари, малобројнима је познат њен живот. Коељо је успео да дочара њену повест препознатљивим стилом, стављајући се у њену кожу и приповедајући у првом лицу, и тиме показао како и из лошег искуства увек може нешто да се научи.“


Елена Рамирес


Претходно објављени наслови


Бити као река, Ђаво и госпођица Прим, Вештица из Портобела, Мактуб, Анђео чувар, Пета гора, На обали реке Пједре седела сам и плакала, Брида, Једанаест минута, Прељуба, Дневник једног чаробњака, Захир, Приручник за ратника светлости, Алхемичар, Рукопис откривен у Акри


О аутору


Творац бестселера преведених на десетине језика, бразилски аутор Пауло Коељо данас је међу најпопуларнијим духовним писцима. Коељови романи имају дозу поетског, али су пре свега значајни због своје универзалне поруке. Романом Алхемичар, причом коју сматрају безвременом и која инспирише генерације читалаца, стекао је светску репутацију. Рођен у Рио де Жанеиру 1947. Добитник је бројних престижних међународних награда. Изабран је за члана Бразилске књижевне академије 2002. године. Од 2007. године је амбасадор мира Уједињених нација.


Добитници су:

Владимир Дутина

Максим Матковић

Кристина Младеновић

Дарио Видовић

Душан Миловић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације