ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА: Богатство различитости

Р. Р.

26. 09. 2016. у 14:47

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА: Богатство различитости
Европски дан језика, 26. септембар, установљен ради скретања пажње јавности на лингвистичко богатство старог континента, на потребу учења страних језика

ЕВРОПСКИ дан језика, 26. септембар, установљен ради скретања пажње јавности на лингвистичко богатство старог континента, на потребу учења страних језика, и значај вредности различитих култура, бројним програмима биће обележен и код нас.

У парку на Студентском тргу у Београду, Гете институт, заједно са својим партнерима из Европске уније, амбасадама разних земаља и институцијама за културу, организује данас манифестацију под називом "Европски дан језика и културе".

У програму учествују амерички амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији, Тим Картрајт, шеф мисије Савета Европе у Београду, Жан Баптист Кузин, председник EVNIC Србија, а модератор овог програма је др Бернд Шнајдер из Гете института, координатор Европског дана језика.

На великој бини, у оквиру различитих програма, ђаци основних и средњих школа показаће колико добро познају друге језике и културе, а наступаће и бендови из Букурешта и Берлина, "The Nightlosers" и "Stamping Feet", као и наш чувени бубњар Драгољуб Ђуричић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

CIRILICKE TABLE VUKOVAR

26.09.2016. 15:13

Zasto tu manifestaciju ne odrze u hrvatskoj, U VUKOVARU da se uvere u njihovo "bogatstvo razlicitosti" koja je ista KAO U NEMACKOJ OD 1933. DO1945.

pravedna

25.09.2017. 17:20

@CIRILICKE TABLE VUKOVAR - Dosadni ste sa tim tablama. U Vukovaru je, na zahtev Srba, u vrtićima, svim osnovnim školama i svim srednjim školama država obezbedila za one koji to želenastava izvodi na srpsko jeziku i ćiriličnom pismu. Naravno da učenici uče i latinicu i imaju 4 ili 5 časova hrvatskog jezika nedeljno. Na SVIM državnim ustanovama su dvojezične table. Sva prava koja ima katolička crkva, ima i Srpska pravoslavna crkva. . Ne znam da li u Srbiji, van Vojvodine,postoji nastava na drugom jeziku. Gde tačno?