Награда амбасадору Србије

Б. Влаховић

08. 09. 2016. у 20:34

Награда амбасадору Србије
Нашем познатом историчару Славенку Терзићу на Сајму књига у Москви у четвртак уручена награда "Тера инкогнита"
МОСКВА
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

На Московској међународној изложби књига у четртак је свечано уручена награда амбасадору Србије Славенку Терзићу за књигу "Стара Србија-драма једне европске цивилизације" која је ове године преведена на руски. Наш познати историчар дописни члан САНУ Славенко Терзић је добио диплому у номинацији" Историја отаџбине" за високо достигнуће у области науке и културе.

Амбасадор Терзић се захавлио на призњању и истакао да му је посебно драго што је његова књига преведена на руски и да се нада да ће читаоци схватити зашто је поднаслов "Драма једне европске цивилизације". Срби и Руси су два братска блиска народа па се надам да ће књига "Стара Србија" помоћи поготово млађим генарацијама да схвате кроз какве је невоље у својој историји пролазио српски народ.

Иначе, награда "Тера инкогнита" се додељује сваке године ауторима различитих жанрова књига од историје до уметничких дела. Дипломе И спомен медаље се додељује ауторима који у својим књигама проналазе нове ракурсе истраживачких задатака а за литераторе "за нови пориступ уметничких погледа".

Главни услов је високи научни или културни ниво и верност принципима хуманизма. Терзићеву књигу штамао је у Русији издавач "Веће" уз помоћ руског Фонда историјске перспективе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације