Врњачка Бања: У трци 16 филмова

Г. Ћ.

13. 08. 2016. у 22:23

Врњачка Бања: У трци 16 филмова
У Врњачкој Бањи отворен 40. Фестивал филмског сценарија пројекцијом филмова „Дневник машиновође“ Милоша Радовића и „Добра жена“ Мирјане Карановић, пред препуним амфитеатром летње позорнице

ВРЊАЧКА БАЊА – Уз пригодну свечаност и пројекцијом филмова „Дневник машиновође“ Милоша Радовића и „Добра жена“ Мирјане Карановић, пред препуним амфитеатром врњачке летње позорнице која носи име Данила-Бате Стојковића вечерас је у Врњачкој Бањи почео јубиларни, 40. по реду Фестивал филмског сценарија.

Током пет фестивалских дана, публика ће све до 17. августа у такмичарском програму имати прилику да види укупно 16 домаћих играних дугометражних филмова насталих у минулих годину дана.

-Врњачки фестивал већ пуне четири деценије диктира трендове регионалног филма. Сценарије за филмове који су у овогодишњем такмичарском програму писали су познати сценаристи, као и они који се у Врњачкој Бањи својим остварењима први пут представљају публици и жирију, а већ прве вечери имамо ту част да погледамо и филм Мирјане Карановић која дебитује као редитељ и сценариста – рекао је на отварању фестивала Југослав Пантелић, директор Кинотеке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације