Европска изложба стихова

Б. Ђ.

24. 05. 2016. у 22:54

Сећањем на великог песника Васка Попу (1922-1991) и под његовим слоганом "Далеко у нама", почеће десети, јубиларни Београдски фестивал поезије и књиге "Тргни се! Поезија!"

Европска изложба стихова

Стеван Тонтић

СЕЋАЊЕМ на великог песника Васка Попу (1922-1991) и под његовим слоганом "Далеко у нама", почеће десети, јубиларни Београдски фестивал поезије и књиге "Тргни се! Поезија!", у среду, 25. маја, у 18 сати, у Римској дворани Библиотеке града Београда.

Тада ће бити представљено и више од четрдесет учесника фестивала, који долазе из Аустрије, Немачке, Пољске, Русије, Украјине, Шпаније, Шведске, Хрватске и наше земље.

Истог дана, на истом месту, у 20 сати, своју поезију читаће Никола Маџиров (Македонија), Алвин Панг (Сингапур), Марко Погачар (Хрватска) и Роман Хонет (Пољска), а песнички програм ће се у 22 сата преселити у "Ози бар-хостел".

Богат програм трајаће до 30. маја. Осим у Библиотеци града, песници ће наступати у СКД-у, на Филолошком факултету, у ЦК Младеновац, КЦ Град, клубу "Полет", а у сарадњи са Кинотеком организоваће се омаж Тарковском. Манифестацију ће 30. маја у "Полету", затворити "Једење поезије".

Београдској публици представиће се песникиње Марија Зајзенбахер и Маријане Јунгмаер (Аустрија), затим Драгослав Дедовић (Немачка), Мерима Диздаревић (Шведска), Андриј Љупка (Украјина), као и српски аутори: Стеван Тонтић, Бисерка Рајчић, Петар Матовић, Јасмина Топић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације